> blog

Een goede lichaamshouding is erg belangrijk voor je gezondheid!

Als osteopaat weet ik hoe belangrijk een goede lichaamshouding is om lichamelijke ongemakken te voorkomen. Nu en in de toekomst. In je lichaam is alles met elkaar verbonden, dus de kleinste afwijking kan grote gevolgen hebben. Daarom ben ik ook een grote fan van initiatieven die een goede lichaamshouding stimuleren. Ik kan geen boek, interview of artikel over gezonde voeding of het menselijk lichaam zien verschijnen zonder het te willen lezen. Het is zo fijn om nieuwe initiatieven te ontdekken en die ook te kunnen delen.


Houdingcorrigerende kleding van Anodyne

Enkele weken geleden kwam ik toevallig terecht op de website van Anodyne, een producent van houdingcorrigerende kleding. Vooral het Women’s Posture Shirt trok mijn aandacht. Volgens de website zou dat shirt je bewust moeten maken van je houding en je zo aanzetten om zelf je spieren te activeren en je houding te verbeteren. Daar wilde ik graag meer over weten! Dus bestelde ik een exemplaar.

Betere lichaamshouding met het shirt

Ik droeg het shirt meerdere dagen tijdens mijn werk en mijn vrije tijd. Het resultaat van mijn onderzoek? Het Women’s Posture Shirt werkt en zit bovendien heel comfortabel. Als je het draagt, voel je echt hoe het shirt je lichaamshouding corrigeert! Ik ben alvast helemaal overtuigd.


Het corrigerende effect blijft 

Wat ik niet verwacht had, is dat het Women’s Posture Shirt een hoog ‘zeurendemoedergehalte’ heeft. Je weet wel, die dame die je opgevoed heeft en je honderd keer toeriep dat je rechtop moest gaan zitten. :-) Wel, het Women’s Posture Shirt wijst je voortdurend op je houding, maar dan zonder dat je er hoofdpijn van krijgt.

Trek je het shirt uit? Dan blijft het corrigerende effect doorlopen, omdat je spiergeheugen automatisch je spieren activeert! Geen gezeur nodig dus.

Betere lichaamshouding?

Als je je lichaamshouding wil verbeteren en je ziet zo'n houdingcorrigerende kleding niet echt zitten, niet getreurd! Ik help je graag in mijn praktijk met osteopathie en juist advies. Je ontvangt van mijn praktische tips voor een betere lichaamshouding.


Wil jij je lichaamshouding verbeteren? Maak dan een afspraak voor een osteopatische behandeling of kom meer te weten over mijn aanpak.

Maak een afspraak  Ontdek mijn aanpak



Om je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee Lynn?   OK