Kale-nola met yoghurt: de deur uit met een stevig ontbijt
Onlangs was ik voor enkele dagen in het Verenigd Koninkrijk. Het was weer een tijdje geleden dat ik nog tijd in het land van Shakespeare, Big Ben en Buckingham Palace doorgebracht had, maar mijn verblijf heeft één ding bevestigd: de Engelsen zijn en blijven wereldtop in de categorie stevige ontbijten.
Gezond, lekker en niet Brits
Het nadeel aan zo’n British breakfast? Het is op z’n zachtst gezegd niet echt gezond. Het goede nieuws? Als je net zoals ik graag de deur uitgaat met een stevig maar gezond ontbijt in je maag, dan kan ik je een alternatief aanbevelen: een ontbijt met boerenkool.
Boerenkoolgranola
De kans is groot dat je de vorige zin twee keer gelezen hebt of op een wablieft?!-reactie onthaald hebt. Want boerenkool zul je waarschijnlijk niet associëren met een ontbijt. Maar onbekend is onbemind, geloof me. Want je kunt met boerenkool een lekker en gezond ontbijt maken. De naam? Kale-nola, een combinatie van havermout, boerenkool, zaden en noten. Jouw garantie op een energieke start van je dag.
Ingrediënten voor kale-nola:
- 100 g boerenkool
- 175 g havervlokken
- 25 g haverzemelen
- 30 g lijnzaad, fijngemalen
- 70 g amandelen
- 30 g pompoenpitten
- 1 snufje zout
- 1 el kaneel
- 70 ml ahornsiroop
- 60 ml honing
- 60 g kokosolie
- 100 g cranberries of ander gedroogd fruit
Benodigdheden:
- Een bakplaat
- Bakpapier
- Een kom
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175° en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Snij de boerenkool in kleine stukjes en doe deze in een kom.
- Voeg hier de havervlokken, haverzemelen, lijnzaad, amandelen, pompoenpitten, zout en het kaneel aan toe.
- Mix de honing, ahornsiroop en de cranberry’s in een keukenmachine tot een geheel.
- Voeg dit mengels toe aan de boerenkool.
- Smelt de kokosolie en voeg deze vervolgens ook toe aan de boerenkool.
- Verdeel de kale-nola over een bakplaat met bakpapier en probeer kleine balletjes te vormen door de kale-nola met je handen te kneden.
- Bak de kale-nola 25 minuten op 175 graden.
- Serveer met yoghurt, kwark of vla.
Dit recept is afkomstig uit het boek ‘Kooltje‘.
Smakelijk!
Lynn xxx
Wil je gezond, lekker en evenwichtig eten en zo je energieniveau een boost geven?
Ontdek mijn hands-on online traject Let’s REMEET your Taste!
In 20 dagen help ik jou om nieuwe, gezonde eetgewoonten in je leven te integreren en zo je levensstijl te verbeteren.
Let’s REMEET your Taste
Yep, ook daar zit suiker in …
Mensen gaan almaar bewuster om met voeding. Als osteopaat en voedingsexpert merk ik dat elke dag. Mensen kiezen ervoor om gezonder te eten en zijn overtuigd van het positieve effect van de juiste voeding op hun gezondheid. Een supergoede evolutie waar ik heel blij mee ben! De vraag die ik tegenwoordig vaak krijg in mijn praktijk is: ‘Hoe kan ik suikervrij eten?’ Daar zoom ik in deze blog graag eens op in.
Fibromyalgie, waarom een veelzijdige behandeling een must is
Fibromyalgie is een chronische aandoening waarvoor – gelukkig! – meer en meer aandacht is. In mijn praktijk worden fibromyalgiepatiënten warm ontvangen, want ik weet door jarenlange ervaring dat hun aandoening zeer complex, slopend en ingrijpend is. Een veelzijdige behandeling is een must.
Online levensstijltraject met tien topexperts
10 topexperts in hun vakgebied delen hun kennis in het online levensstijltraject Let’s REMEET van Lynn De Merlier. We namen samen boeiende interviews op, vol sterke inzichten en concrete tips.