BLOG

Vrijuit praten, zonder schaamte: mijn pleidooi op Internationale Vrouwendag

8 maart. Al meer dan een eeuw lang Internationale Vrouwendag. En nog áltijd nodig. Op héél veel vlakken, van economisch tot maatschappelijk. Maar zelf wil ik de aandacht vestigen op het thema dat mij heel nauw aan het hart ligt: gezondheid en praten over gezondheid.

Lees meer


BLOG
Auto-immuunziekten en de noodzaak aan een veelzijdige behandeling op maat

Als er één type aandoening is die ik in mijn loopbaan als osteopaat en orthomoleculair therapeut enorm heb zien toenemen, dan is dat toch wel de categorie van de auto-immuunziekten. Ik leg je graag uit hoe mijn hulp – samen met die van je arts uiteraard – een meerwaarde kan zijn om de symptomen van je auto-immuunziekte te verminderen.

BLOG
Wat kan ik als osteopaat betekenen voor kinderen?

Kinderen met uiteenlopende klachten, van HCFS tot buikklachten en groeipijn, kunnen in mijn praktijk terecht voor osteopathische behandelingen.

Vier manieren om je woning aan te passen bij verminderde mobiliteit

Door verminderde mobiliteit of gezondheid kan het lastiger worden om in je eigen huis te blijven wonen. En dat is waarschijnlijk wel wat je het liefste wil. Gelukkig kan je in sommige gevallen wel comfortabel thuis blijven wonen door aanpassingen aan je woning te doen. In dit artikel geef ik je vier voorbeelden van woningaanpassingen die je kunnen helpen om in je eigen huis te blijven.

Hoe kun je ook goed slapen tijdens een warme nacht?

Voldoende slaap is ontzettend belangrijk om je goed te voelen. Zomernachten kunnen een goede nachtrust in de weg zitten, waardoor je je overdag bijvoorbeeld futloos voelt of je slecht kunt concentreren. Gelukkig zijn er maatregelen die je kunt nemen om ook tijdens een warme nacht goed te slapen. In dit artikel vind je enkele manieren om tijdens de zomerse nachten zo koel mogelijk te blijven.

Hoe kom je snel van je spierpijn af

Je bent goed bezig geweest door flink te sporten, en dat is te merken ook. De spierpijn zorgt ervoor dat je de volgende dag nog nauwelijks de trap opkomt. Het toont aan dat je hard hebt gewerkt. Maar het liefst kom je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Hier zijn enkele tips voor een snel herstel.

BLOG
Wat kan ik als osteopaat betekenen voor baby’s?

Het meest voorkomende probleem waarvoor ouders van baby’tjes bij mij aankloppen? Reflux. Maar ook slaapproblemen, moeilijkheden met vertering, mobiliteitsproblemen en vaak ziek zijn komen regelmatig voor.

BLOG
Met lage rugpijn naar de osteopaat

Een van de meestvoorkomende klachten in mijn praktijk is lage rugpijn zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak. De symptomen zijn onder meer pijn, een gevoel van stijfheid, soms uitstralingspijn naar een bil of been. Ook een algemeen gevoel van instabiliteit komt vaak voor.

BLOG
Hoofdpijn en migraine: hoe kan een osteopaat je helpen?

Hoofdpijn na een lange werkdag … iedereen heeft er weleens last van. Door een luchtje te scheppen tijdens een wandeling, een uurtje te rusten in een stille kamer of wat extra water te drinken, gaat die hoofdpijn meestal over. Het is dan ook meestal niet voor dit type snel voorbijgaande hoofdpijn dat patiënten in mijn praktijk terechtkomen. Mensen met spanningshoofdpijn of migraine kloppen wel vaak bij mij aan voor hulp ...

BLOG
Welke (sport)klachten behandelt een osteopaat?

Als osteopaat zie ik dagelijks mensen in mijn praktijk met klachten die gelinkt zijn aan de sport die ze beoefenen. Ze komen naar mij met zeer uitgesproken symptomen … en zijn vervolgens verbaasd wanneer ik niet alleen de plaats behandel waar het pijn doet. Dat komt natuurlijk omdat een osteopaat altijd op zoek gaat naar de oorzaak van symptomen én naar de reden waarom die symptomen zo hardnekkig zijn.

BLOG
10 vragen en antwoorden over osteopathie

Wat is osteopathie? Met welke klachten kan ik terecht bij een osteopaat? Wat houdt de methode van geïntegreerder technieken van Frank De Bakker in? Hoe verloopt een osteopathische behandeling? ...

BLOG
Fibromyalgie en de link met je darmflora

Je darmflora heeft een impact op je humeur en levenslust, aan de basis ligt vaak een disbalans in je darmflora. Fibromyalgie is een van de courantste aandoeningen die gelinkt kan worden aan je darmen.

BLOG
Een gezonde dosis perspectief

De traditionele ochtendrush was vandaag nog meer rush dan gewoonlijk. Een beetje te laat opgestaan en Matteo wilde graag een gekookt eitje als ontbijt. Dat had hij gisteren al aangekondigd. En omdat ik toen “ja, natuurlijk” had gezegd, kon ik niet meer terug...


Info & tips op maat van jouw behoeften

Wat wil je bereiken? Hoe kan ik jou helpen?




Om je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee Lynn?   OK