BLOG

Vrijuit praten, zonder schaamte: mijn pleidooi op Internationale Vrouwendag

8 maart. Al meer dan een eeuw lang Internationale Vrouwendag. En nog áltijd nodig. Op héél veel vlakken, van economisch tot maatschappelijk. Maar zelf wil ik de aandacht vestigen op het thema dat mij heel nauw aan het hart ligt: gezondheid en praten over gezondheid.

Lees meer


BLOG
Gezond lichaam, gezonde geest? Dan ook een gezond microbioom!

Een gezonde geest in een gezond lichaam vraagt om … een gezond microbioom. Vijf jaar na de publicatie van mijn boek over gezonde darmen deel ik enkele nieuwe inzichten, gekoppeld aan een aantal algemene richtlijnen voor een optimale darmgezondheid.

BLOG
10 manieren waarop periodiek vasten wél lukt

Periodiek vasten heeft nog altijd te kampen met een aantal hardnekkige mythes. Omdat ik zelf een overtuigde voorstander en fan ben, ontkracht ik in dit artikel tien vooroordelen. En stel ik ertegenover tien manieren waarop periodiek vasten zeker wel lukt én goed voor je is.

BLOG
Wat doet een orthomoleculaire kPNI-therapeut?

kPNI is de afkorting van klinische psychoneuroimmunologie. Het is een vakgebied dat de verbanden onderzoekt tussen onze hersenen, ons gedrag en ons immuunsysteem en die inzichten gebruikt in behandelingen waarbij de patiënt zelf een hele actieve rol opneemt.

BLOG
Mijn 10 tips voor gezonde darmen

Gezonde darmen en een evenwichtig microbioom vormen de basis van je lichamelijke en mentale welzijn. Heel wat factoren hebben een invloed op de gezondheid van je darmen: voeding, beweging, stress … zelfs slaap. Ik geef je graag 10 concrete tips voor gezonde darmen.

REMEET Zelftest
Lekker en gezond eten? Let's REMEET your Taste!

Over gezonde voeding doen heel wat halve waarheden en onzinnige richtlijnen de ronde. Om gezond te blijven en de optimale werking van ons immuunsysteem te garanderen, kunnen we maar beter opnieuw voeling krijgen met wat we op ons menu zetten.

BLOG
Gezondheidsfeit of gezondheidsfabel?

Over gezondheid doen heel wat verkeerde veronderstellingen de ronde. Ik help in deze blog graag vijf fabeltjes de wereld uit … of zijn het toch feiten?

BLOG
Het prikkelbaredarmsyndroom, er is echt wel iets aan te doen!

Sommige darmkwaaltjes en aandoeningen zijn voor mijn patiënten al zo’n vanzelfsprekendheid geworden, dat ze ervan uitgaan dat het bij hun leven hoort. Maar … een verstoorde balans in je darmflora kun je wel degelijk herstellen...

BLOG
Leaky gut: een gevolg van een onevenwichtige darmflora

Als osteopaat ga ik uit van een holistische visie: in een lichaam is alles met elkaar verbonden. Elk lichaamsdeel communiceert rechtstreeks of onrechtstreeks met alle andere lichaamsdelen en oefent er een invloed op uit...

BLOG
Dysbiose door een disbalans in je darmflora

Een onevenwichtige darmflora is vaak de oorzaak van fysieke én mentale problemen. Voor mij als osteopaat is die visie evident, maar ik merk dat de benadering voor veel van mijn patiënten nieuw is …

BLOG
Toon me je darmflora … en ik zeg hoe je je voelt

De link tussen je darmflora en je mentale en lichamelijke gezondheid is onmiskenbaar. Ontdek hoe je microbioom je gezondheid en energieniveau beïnvloedt.

BLOG
Gezond eten: een absolute must voor je darmen

Het belang van gezonde voeding voor een evenwichtige darmflora kun je onmogelijk overschatten. Gezond eten is de basis, ook als je het heel druk hebt. De ervaring leert mij dat planning en voorbereiding de sleutels tot succes zijn.

BLOG
Ik ben intolerant voor mijn allergie

Het aantal mensen dat kampt met een voedselallergie of een voedselintolerantie is de laatste jaren sterk gestegen. Dat merk ik elke week opnieuw in mijn praktijk. En ik zou willen dat ik kon zeggen dat het een hype was...

BLOG
Fibromyalgie en de link met je darmflora

Je darmflora heeft een impact op je humeur en levenslust, aan de basis ligt vaak een disbalans in je darmflora. Fibromyalgie is een van de courantste aandoeningen die gelinkt kan worden aan je darmen.

BLOG
Gezond eten: hoe moeilijk / gemakkelijk is dat?

Je hoeft heus niet onmiddellijk naar de winkel te hollen en je voorraadkast met gezonde ingrediënten vol te stoppen. Stap voor stap opbouwen is de beste aanpak. In mijn filosofie is er alleen plaats voor voeding waaruit je lichaam echt energie haalt.

BLOG
Eet goed, slaap goed

Een gebrek aan slaap sloopt je. Vraag dat maar aan elke nieuwe ouder. Eén remedie die voor iedereen werkt, is er helaas niet. Maar ik weet dankzij de verhalen van mijn patiënten dat gezond eten helpt om beter te slapen.

BLOG
Lijnzaad: lekker én een zegen voor je gezondheid!

Gezonde en evenwichtige voeding is al een tijdje een hot topic. En daar ben ik heel blij om. Lijnzaad is een superfood dat zeker een vast plekje mag krijgen in je voedingspatroon.


Info & tips op maat van jouw behoeften

Wat wil je bereiken? Hoe kan ik jou helpen?




Om je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee Lynn?   OK