> blog

Aardbeienconfituur

Oké, ik beken. Ja, ik geef het toe. Ook ik heb een ‘rare’ eetgewoonte. En de nadruk ligt op het woordje ook, niet op ik. ???? Want iedereen heeft wel van die kleine culinaire gewoontes die wenkbrauwen doen fronsen. Of je het nu wilt toegeven of niet, ook jij. Daar ben ik zeker van!


Beschuit, salami en banaan

Een greep uit het aanbod in mijn onmiddellijke omgeving? Beschuit ondergedompeld in chocolademelk, een boterham belegd met natuurlijke chocopasta en stukjes salami, en – voor mij de meest bijzondere – een banaan besprenkeld met zout.

Met confituur voor de televisie

Ik ben minder avontuurlijk. Mij kun je al eens voor de televisie betrappen met een pot aardbeienconfituur in de hand. Want de gezonde aardbeienconfituur met chiazaad kan ik moeilijk weerstaan.

Een gewaarschuwde m/v …

Doe ik zo’n pot open? Dan is hij leeg voor ik het goed en wel besef. Chiazaad is een gezond bindmiddel waardoor ik aardbeienconfituur zonder suiker of kunstmatige toevoegingen kan maken die toch lekker zoet smaakt én gezond is. Mmm, ik krijg het water al in de mond. Nieuwsgierig? Maak dan zelf je potje. Maar wees voorzichtig, want voor je het weet ben je ook zo’n pot aan het leeglepelen. Je bent gewaarschuwd. ????


Ingrediënten:

  • 200 g aardbeien
  • (gewassen en zonder kroon)
  • 1 el honing
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 2,5 el chiazaad

Benodigdheden:

  • Een blender
  • Een confituurpotje

Bereiding:

  • Blend de aardbeien samen met de honing en vanille tot een gladde massa.
  • Roer er de chiazaadjes doorheen tot ze mooi verdeeld zijn (of blend ze nog even heel kort mee).
  • Giet het geheel in het confituurpotjes en laat de confituur 2 uur opstijven in de koelkast voor je aan het smullen slaat.

 

Smakelijk!

Lynn xxx

 

Bron: Pimp your lunchbox, EGFG



Om je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee Lynn?   OK