NIEUW BOEK

Het immuniteitsplan

Primeur! Op 16/9 ligt mijn nieuwste boek Het immuniteitsplan in de winkels. Er is heel wat te doen rond het boek, ontdek alle informatie op deze pagina.

Lees meer

nieuw

NIEUW
Het REMEET-model

Ben je vaak moe? Wil je een leven vol energie? Heb je een chronische aandoening? Dan is mijn unieke REMEET-model jouw doelgerichte stappenplan naar een gezond, vitaal leven en een sterk immuunsysteem!

RECEPT
Quinoa-pops: een lekkere en gezonde snack

Een tijdje geleden was ik op een feestje bij een vriendin. Het was heel gezellig en iedereen amuseerde zich heel erg goed. Opeens kwam mijn vriendin rond met een schotel met daarop een snackje dat ik nog nooit gegeten had: een quinoa-pop.

BLOG
Eet goed, slaap goed

Een gebrek aan slaap sloopt je. Vraag dat maar aan elke nieuwe ouder. Eén remedie die voor iedereen werkt, is er helaas niet. Maar ik weet dankzij de verhalen van mijn patiënten dat gezond eten helpt om beter te slapen.

BLOG
De principes van gezond slapen

Gezond slapen is een onmiskenbaar deel van gezond leven. Gemiddeld slapen we ⅓ van ons leven. Daarom is het belangrijk om de principes van gezond slapen te kennen, en te begrijpen.

BLOG
Hoe je immuniteit versterken en kwaaltjes voorkomen?

Op tijd je immuniteit versterken is de boodschap, maar hoe begin je daaraan? Ik deel enkele doe-het-zelf tips om je immuunsysteem in topconditie te houden.

Suppletie bij kinderen om je immuniteit te verhogen, of niet?

Zodra de wintermaanden van start gaan, vliegen de vitaminesupplementen over de toonbank. Omdat we veronderstellen dat ze onze weerstand zullen verhogen. Maar welke supplementen dan?

REMEET
Doe de Zelftest

Wil je weten op welke domeinen jij nog grote stappen vooruit kunt zetten? Gun jezelf dan 10 minuten om mijn gratis zelftest in te vullen.

REMEET Zelftest
Blog 1 - Pijler Rhythm

Elke mens heeft een biologisch ritme dat samenhangt met licht en donker, met dag en nacht. Dat bioritme wordt bepaald in je hersenen, en als je er niet naar luistert, zul je al snel de impact voelen op de kwaliteit en duur van je slaap. En … op je immuunsysteem.

REMEET Zelftest
Blog 2 – pijler Exercise

Bewegen, bewegen, bewegen! Je weet ongetwijfeld al hoe belangrijk dat is om hart- en vaatziekten te voorkomen, om overgewicht te vermijden, om je goed in je vel te voelen. Maar wist je dat het ook een cruciale pijler is voor de prestaties van je immuunsysteem?

REMEET Zelftest
Blog 3 – pijler Mindset

Stress, het lijkt wel de ziekte van deze tijd. En het is nefast voor onze gezondheid, weten we ondertussen uit talrijke wetenschappelijke onderzoeken. Stress heeft een grote invloed op de werking van je immuunsysteem.

REMEET Zelftest
Blog 4 – pijler Extra Energy

Alleen met genoeg energie raak je op een vitale, positieve en aangename manier door je dag. Maar zelfs als je voldoende slaapt, genoeg beweegt, niet te veel stress hebt en gezond eet, kan je energieniveau op een te laag pitje staan.

REMEET Zelftest
Blog 5 – pijler Taste

Over gezonde voeding doen heel wat halve waarheden en onzinnige richtlijnen de ronde. Om gezond te blijven en de optimale werking van ons immuunsysteem te garanderen, kunnen we maar beter opnieuw voeling krijgen met wat we op ons menu zetten.

BLOG
Gezonde voeding stimuleert je leervermogen

De zomertijd is voor veel mensen de leukste periode van het jaar. Genieten van zonovergoten dagen, samen met je familie of vrienden leuke buitenactiviteiten doen of je volledig laten gaan op een festival of openluchtevenement. Pure fun!

RECEPT
Havermoutpannenkoekjes met appel: elke keer weer feest in huis

Zondagochtend is een van mijn favoriete momenten in de week. De wereld staat dan stil en je hebt tijd om rustig wakker te worden en samen met je gezin aan de dag te beginnen. Samen ontbijten en praten met elkaar is voor mij echt genieten...

RECEPT
Kleurrijke chocolade

Doet chocolade jou ook … smelten? Dan moet je zeker dit recept voor kleurrijke chocolade uitproberen. Want deze chocolade oogt en smaakt niet alleen top, hij is ook goed voor je gezondheid!

BLOG
Help! Mijn kind eet geen groenten

“Bèèè, dat lust ik niet.” Klinkt dat zinnetje je bekend in de oren? En gaat het dan steevast over de groenten die op het bord van je kind liggen? Dan deel ik in deze blog graag enkele praktische tips met jou.

BLOG
Zeven tips met een grote impact op je gezondheid (en je broekmaat)

Mensen zijn gewoontedieren. We houden van herkenbaarheid en vaste rituelen. Niets mis mee natuurlijk. Maar die drang naar onveranderlijkheid staat een gezond eetpatroon wel eens in de weg. Ik hoor het zo vaak in mijn praktijk...

BLOG
Een gezonde dosis perspectief

De traditionele ochtendrush was vandaag nog meer rush dan gewoonlijk. Een beetje te laat opgestaan en Matteo wilde graag een gekookt eitje als ontbijt. Dat had hij gisteren al aangekondigd. En omdat ik toen “ja, natuurlijk” had gezegd, kon ik niet meer terug...

RECEPT
Aardbeienconfituur

Oké, ik beken. Ja, ik geef het toe. Ook ik heb een ‘rare’ eetgewoonte. En de nadruk ligt op het woordje ook, niet op ik. ???? Want iedereen heeft wel van die kleine culinaire gewoontes die wenkbrauwen doen fronsen. Of je het nu wilt toegeven of niet, ook jij. Daar ben ik zeker van!

RECEPT
Kale-nola met yoghurt: de deur uit met een stevig ontbijt

Onlangs was ik voor enkele dagen in het Verenigd Koninkrijk. Het was weer een tijdje geleden dat ik nog tijd in het land van Shakespeare, Big Ben en Buckingham Palace doorgebracht had, maar mijn verblijf heeft één ding bevestigd: de Engelsen zijn en blijven wereldtop in de categorie stevige ontbijten.

RECEPT
Een gezond en vrolijk pasen

Het is een huizenhoog cliché, maar wel eentje dat 100 procent klopt: een kind verandert je als persoon. Vijf jaar geleden werd ik mama van Matteo. Een schat van een jongen die in een mum van tijd mijn prioriteiten op hun kop zette en die mij leerde relativeren...

BLOG
Afwisseling is broodnodig

Zestien jaar! Eindelijk mocht ik een centje bijverdienen in het weekend. Dus trok ik mijn stoute schoenen aan en vroeg ik aan Hilde en Erik, onze lokale bakkers, of ze geen extra paar handen konden gebruiken. Vanaf dan stond ik elke zondag achter de toonbank en verkocht ik mensen lekker brood, heerlijke taartjes en hemelse koffiekoeken...

BLOG
De Detoxner Detox: een kwaliteitsvolle detoxkuur voor je darmen

Gezonde darmen zijn heel belangrijk voor je gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek toont almaar meer aan dat je darmen het epicentrum van je gezondheid vormen. Darmen die in topconditie zijn, hebben een positief effect op je fysieke en mentale welbevinden...

BLOG
Gezond eten is ook … ‘zondigen’ zonder schuldgevoel

Een tijdje geleden nam ik deel aan een opleiding. De deelnemers waren allemaal ondernemers van een netwerk en kenden elkaar min of meer. Op tafel stonden heerlijk chocolaatjes. En wie mij een beetje kent, weet dat ik chocolade werkelijk onweerstaanbaar vind. Dus nam ik er eentje (en nog een tweede?) en genoot van de hemelse smaak …

BLOG
Fruitrupsen

Eet jouw kleine spruit – net zoals mijn Matteo – ook heel graag fruit? Of komen er bij jou thuis lange tanden aan te pas? Eerder het tweede? Dan heb ik goed nieuws!

BLOG
De ene stress is de andere niet

Dames en heren … … en het woord van de jaren 2000 is … stress!

BLOG
Gefermenteerde voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn er in verschillende vormen en samenstellingen die gebruikt kunnen worden om evenveel verschillende redenen. Ik wil in deze blog een zeer doeltreffende, doch redelijk onbekende, manier van een productieproces onder de loep nemen: het fermenteren van voedingsmiddelen voor supplementen.

BLOG
Yep, ook daar zit suiker in …

Mensen gaan almaar bewuster om met voeding. Als osteopaat en voedingsexpert merk ik dat elke dag. Mensen kiezen ervoor om gezonder te eten en zijn overtuigd van het positieve effect van de juiste voeding op hun gezondheid. Een supergoede evolutie waar ik heel blij mee ben! De vraag die ik tegenwoordig vaak krijg in mijn praktijk is: ‘Hoe kan ik suikervrij eten?’ Daar zoom ik in deze blog graag eens op in.

BLOG
Overgewicht is toch je eigen schuld, niet!?

Een tijdje geleden nam ik de trein om in Dendermonde mijn lezing Eerste hulp bij darmproblemen te gaan geven. Ik was goedgehumeurd, want ik vind het heel leuk om lezingen te geven. Maar mijn goede humeur was van korte duur. De reden? Ik ving de conversatie tussen een groepje jongeren op. Ze hadden het over een zekere Evelien die zwaar overgewicht had …

RECEPT
Spinaziesmoothie

Dit jaar brengt de paashaas …een spinaziesmoothie met chocoladesmaak! Een creatie met banaan, amandelmelk, spinazie én chocolade die zowel mijn zoon als mezelf allebei gelukkig maakt...

BLOG
Kurkuma: superfood voor je darmen!

“Een oosterse specerij met een gele kleur die curcumine bevat, een stof die antioxiderend en ontstekingswerend werkt.” Welke vraag hoort bij dit antwoord? Juist, kurkuma!

RECEPT
Gevulde kip met kruidensalade

Als de kerstdagen naderen, komen er altijd van die typische kerstuitzendingen op tv. En een uitzending waar ik altijd aan moet denken bij het uitzoeken van mijn kersteten is het filmpje van Mr Bean, en zijn gevecht met de kerstkalkoen. Maar waarom moet het steeds een kalkoen zijn?

RECEPT
Chocoladesmoothie

Het beste van twee werelden. Dat krijg je met dit recept voor een overheerlijke chocoladesmoothie. Want deze smoothie is zo lekker dat je haast niet gelooft dat hij ook heel gezond is! Ik gebruik in dit recept avocado als basis. Het resultaat? Een romige en weldadige smoothie die je kunt drinken als ontbijt of als gezond tussendoortje. Het is de ideale smoothie om elk energiedipje te counteren!

RECEPT
Havermoutpap met vers fruit

Havermoutpap is een klassieker onder de winterontbijten. Maar wist je dat zo’n havermoutpapje helemaal niet zo saai hoeft te zijn als het klinkt? Je kunt het immers combineren met andere gerechten zoals pannenkoeken of smoothies. Mag het nóg iets meer zijn voor jou? Dan werk je jouw havermoutpap telkens af met een andere topping. Zo krijg je elke dag weer een gezond en verrassend ontbijt!

RECEPT
Gezonde pannenkoeken

Kinderen zijn zot op pannenkoeken … maar eten helaas niet zo graag groentjes. Mijn oplossing? Gezonde pannenkoeken! Met dit recept zie je alleen maar lachende gezichten in huis. Je kinderen zijn blij want er komen pannenkoeken op tafel, en mama is gelukkig want haar kinderen krijgen zonder dat ze het merken een stevige dosis vitaminen binnen. Win-win dus!

BLOG
Mijn supermama maakt granola!

Ik ben Matteo en mijn mama heet Lynn. Lynn van Lynn’s Granola en Goesting in Gezondheid. Je kent haar misschien. Ze maakt de lekkerste gezonde granola met chocolade of met noten.

BLOG
Originele en verfrissende recepten voor warme dagen

Toch heerlijk, die zomerse vakantiedagen! Vandaag gingen Matteo en ik naar de speeltuin. Daar waren een heleboel van zijn vriendjes fijn aan het ravotten. Ik sprak ondertussen over koetjes en kalfjes met de andere mama’s en papa’s. Heel tof en boeiend, want de gesprekken gaven mij het idee voor deze blog.

BLOG
Ambachtelijke granola: gezonde energie voor je lichaam en geest!

Verandering en vernieuwing zijn vaak synoniemen voor een stevige portie nervositeit en spanning. Ook ik ontsnapte er niet aan toen ik vorige week de webshop Lynn’s Granola lanceerde...

BLOG
Gezond eten kun je leren

Het thema voeding was nog nooit zo actueel. De afgelopen weken stonden de kranten, magazines en sociale media vol met onheilspellende berichten. Onze samenleving verdikt en vooral onze kinderen vormen een kwetsbare groep. Want die eten wat hun ouders hen voorschotelen. En daar zit het probleem …

BLOG
Hoera, het is Blue Monday!

Yep, het is weer zover. Vandaag is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. De winter is op zijn hoogtepunt, de lente lijkt nog lichtjaren van ons verwijderd en van je goede voornemen om dit jaar eindelijk gezonder te gaan leven of ...

BLOG
Gezondheidsfeit of gezondheidsfabel?

Over gezondheid doen heel wat verkeerde veronderstellingen de ronde. Ik help in deze blog graag vijf fabeltjes de wereld uit … of zijn het toch feiten?

BLOG
Gezonde melk komt van... planten

Denk jij bij het woordje ‘melk’ ook meteen ‘is goed voor elk’? Dan ben jij vast zoals ik een kind van de jaren tachtig. Want die slogan maakte toen furore. Je kon op straat of televisie niet ontsnappen aan reclame voor melk. Kinderen en volwassen met een uit de kluiten gewassen melksnor waren alomtegenwoordig.

RECEPT
Gezonde chocolademousse: guilt-free genieten

Enkele dagen geleden was ik op een verjaardagsfeestje toen een nostalgische bui mij overviel. De aanleiding? Het dessert …

RECEPT
Banaan-chiapudding: nostalgie in een hedendaags jasje

Sommige dingen in het leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Denk maar aan Samson en Gert, Nicole en Hugo en mijn oma en … pudding. Want elk etentje bij mijn oma thuis werd afgesloten met een overheerlijk kommetje zelfgemaakte pudding...

BLOG
Het prikkelbaredarmsyndroom, er is echt wel iets aan te doen!

Sommige darmkwaaltjes en aandoeningen zijn voor mijn patiënten al zo’n vanzelfsprekendheid geworden, dat ze ervan uitgaan dat het bij hun leven hoort. Maar … een verstoorde balans in je darmflora kun je wel degelijk herstellen...

BLOG
Leaky gut: een gevolg van een onevenwichtige darmflora

Als osteopaat ga ik uit van een holistische visie: in een lichaam is alles met elkaar verbonden. Elk lichaamsdeel communiceert rechtstreeks of onrechtstreeks met alle andere lichaamsdelen en oefent er een invloed op uit...

BLOG
Dysbiose door een disbalans in je darmflora

Een onevenwichtige darmflora is vaak de oorzaak van fysieke én mentale problemen. Voor mij als osteopaat is die visie evident, maar ik merk dat de benadering voor veel van mijn patiënten nieuw is …

BLOG
Gezond eten: een absolute must voor je darmen

Waarom is gezond eten een must? Ontdek het in deze blogpost!

BLOG
Toon me je darmflora… en ik zeg hoe je je voelt

De link tussen je darmflora en je mentale en lichamelijke gezondheid is onmiskenbaar. Lees meer in deze blogpost.

BLOG
Ik ben intolerant voor mijn allergie

Het aantal mensen dat kampt met een voedselallergie of een voedselintolerantie is de laatste jaren sterk gestegen. Dat merk ik elke week opnieuw in mijn praktijk. En ik zou willen dat ik kon zeggen dat het een hype was...

BLOG
Een boost voor je hele lijf dankzij voedingssupplementen met elastine en collageen

Ondanks onze hyperdrukke agenda’s proberen mijn vriendin Sabrina en ik elke twee maanden een moment vrij te maken om samen iets leuks te doen. n, zoals dat bij goede vriendinnen gaat, geven we elkaar dan ook goedbedoelde adviezen...

BLOG
Gezond lunchen in drukke tijden

Druk, drukker, drukst … het najaar is begonnen en dat zul je geweten hebben. In het najaar draait alles weer op volle toeren. De gezonde eetgewoontes die je tijdens de kalmere zomermaanden had ontwikkeld, zijn dan vaak het eerste slachtoffer …

BLOG
Het belang van vitamine D in elk seizoen

Ik hoor in mijn praktijk en sociale leven ontzettend vaak zogenaamde gezondheidsweetjes die totaal geen steek houden. Onlangs hoorde ik er nog eentje over vitamine D …

BLOG
Gezond eten: hoe moeilijk / gemakkelijk is dat?

Je hoeft heus niet onmiddellijk naar de winkel te hollen en je voorraadkast met gezonde ingrediënten vol te stoppen. Stap voor stap opbouwen is de beste aanpak. In mijn filosofie is er alleen plaats voor voeding waaruit je lichaam echt energie haalt.

BLOG
10 vragen en antwoorden over osteopathie

Wat is osteopathie? Met welke klachten kan ik terecht bij een osteopaat? Wat houdt de methode van geïntegreerder technieken van Frank De Bakker in? Hoe verloopt een osteopathische behandeling? ...

BLOG
Een goede lichaamshouding is erg belangrijk voor je gezondheid

Als osteopaat weet ik hoe belangrijk een goede lichaamshouding is om lichamelijke ongemakken te voorkomen. Daarom ben ik grote fan van initiatieven die een goede lichaamshouding stimuleren en dat wil ik met jullie delen!

RECEPT
Tomatenkickstartsapje: energie in je glas!

Het tomatenkickstartstapje is super gemakkelijk te bereiden en doet echt wonderen voor je gezondheid en energieniveau. Ontdek de voordelen en ga zelf aan de slag met het eenvoudige recept.

BLOG
Fibromyalgie en de link met je darmflora

Je darmflora heeft een impact op je humeur en levenslust, aan de basis ligt vaak een disbalans in je darmflora. Fibromyalgie is een van de courantste aandoeningen die gelinkt kan worden aan je darmen.

BLOG
Lijnzaad: lekker én een zegen voor je gezondheid!

Gezonde en evenwichtige voeding is al een tijdje een hot topic. En daar ben ik heel blij om. Lijnzaad is een superfood dat zeker een vast plekje mag krijgen in je voedingspatroon.


Info & tips op maat van jouw behoeften

Wat wil je bereiken? Hoe kan ik jou helpen?Fijne ervaringen

Gezondheid boven alles

"Op en top topkwaliteit zou al veel problematiek op gezondheidvlak kunnen verholpen worden als mensen hem zouden lezen!!!!"

Kris, Overijse
Mooie lay-out en sterke inhoud.

Heel fijn om eindelijk de feiten over de link tussen onze immuniteit en gezondheid in een leuk en makkelijk leesbaar boek te hebben. Er staan heel veel inspirerende recepten met mooie foto's in. De lay-out is heel mooi, dus het is geen taai theoretisch boek. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in het versterken van zijn immuniteit en algemene gezondheid.

Peter, Lokeren
Vernieuwend en uitdagend

“Lynn is perfect op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in haar vakgebied. Haar aanpak is modern en vernieuwend. Dat houdt de begeleiding uitdagend en interessant.” 

Marie-Rose, Maldegem

Alle fijne ervaringen


Om je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee Lynn?   OK