BLOG

Vrijuit praten, zonder schaamte: mijn pleidooi op Internationale Vrouwendag

8 maart. Al meer dan een eeuw lang Internationale Vrouwendag. En nog áltijd nodig. Op héél veel vlakken, van economisch tot maatschappelijk. Maar zelf wil ik de aandacht vestigen op het thema dat mij heel nauw aan het hart ligt: gezondheid en praten over gezondheid.

Lees meer


BLOG
Waarom ben ik altijd moe?

Ben je ook altijd moe en wil je achterhalen hoe dat komt? Dan vind je vast en zeker inspiratie in deze lijst met tien mogelijke oorzaken van vermoeidheid.

BLOG
Ben ik in de (peri)menopauze?

De laatste maanden komen de menopauze en perimenopauze meer en meer in de aandacht. Een evolutie die ik toejuich! Want hoe meer vrouwen geïnformeerd zijn over de fase waar ze doorheen moeten, hoe beter.

BLOG
Auto-immuunziekten en de noodzaak aan een veelzijdige behandeling op maat

Als er één type aandoening is die ik in mijn loopbaan als osteopaat en orthomoleculair therapeut enorm heb zien toenemen, dan is dat toch wel de categorie van de auto-immuunziekten. Ik leg je graag uit hoe mijn hulp – samen met die van je arts uiteraard – een meerwaarde kan zijn om de symptomen van je auto-immuunziekte te verminderen.

BLOG
Wat kan ik als osteopaat betekenen voor kinderen?

Kinderen met uiteenlopende klachten, van HCFS tot buikklachten en groeipijn, kunnen in mijn praktijk terecht voor osteopathische behandelingen.

BLOG
Periodiek vasten, een boost voor je gezondheid én je lijn

Wie kiest voor periodiek vasten, gunt zijn lichaam regelmatig rust. Het kan dan volop focussen op andere processen die belangrijk zijn voor de gezondheid, zoals het immuunsysteem. Je krijgt er bovendien massa’s energie van én het is een goede manier om enkele kilo’s kwijt te spelen.

BLOG
10 tips om de impact van je menstruatie te beperken

Die tijd van de maand … het is voor geen enkele vrouw de periode waarnaar ze reikhalzend uitkijkt. Kamp jij de week voor en de week van je menstruatie ook met buik- en/of rugpijn, hoofdpijn, een gevoel van lusteloosheid, stemmingswisselingen …? Dan geef ik jou graag 10 concrete tips.

BLOG
Meer beweging = meer energie en vitaliteit

Bewegen is goed voor je! Zowel fysiek als mentaal. In dit artikel deel ik twintig kleine en grotere tips om vanaf vandaag – want van uitstel komt afstel – een stapje in de goede richting te zetten.

BLOG
Gezond lichaam, gezonde geest? Dan ook een gezond microbioom!

Een gezonde geest in een gezond lichaam vraagt om … een gezond microbioom. Vijf jaar na de publicatie van mijn boek over gezonde darmen deel ik enkele nieuwe inzichten, gekoppeld aan een aantal algemene richtlijnen voor een optimale darmgezondheid.

Vier manieren om je woning aan te passen bij verminderde mobiliteit

Door verminderde mobiliteit of gezondheid kan het lastiger worden om in je eigen huis te blijven wonen. En dat is waarschijnlijk wel wat je het liefste wil. Gelukkig kan je in sommige gevallen wel comfortabel thuis blijven wonen door aanpassingen aan je woning te doen. In dit artikel geef ik je vier voorbeelden van woningaanpassingen die je kunnen helpen om in je eigen huis te blijven.

Hoe kun je ook goed slapen tijdens een warme nacht?

Voldoende slaap is ontzettend belangrijk om je goed te voelen. Zomernachten kunnen een goede nachtrust in de weg zitten, waardoor je je overdag bijvoorbeeld futloos voelt of je slecht kunt concentreren. Gelukkig zijn er maatregelen die je kunt nemen om ook tijdens een warme nacht goed te slapen. In dit artikel vind je enkele manieren om tijdens de zomerse nachten zo koel mogelijk te blijven.

Hoe kom je snel van je spierpijn af

Je bent goed bezig geweest door flink te sporten, en dat is te merken ook. De spierpijn zorgt ervoor dat je de volgende dag nog nauwelijks de trap opkomt. Het toont aan dat je hard hebt gewerkt. Maar het liefst kom je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Hier zijn enkele tips voor een snel herstel.

BLOG
Fibromyalgie, waarom een veelzijdige behandeling een must is

Fibromyalgie is een chronische aandoening waarvoor – gelukkig! – meer en meer aandacht is. In mijn praktijk worden fibromyalgiepatiënten warm ontvangen, want ik weet door jarenlange ervaring dat hun aandoening zeer complex, slopend en ingrijpend is. Een veelzijdige behandeling is een must.

BLOG
5 x meer energie voor een toplente!

Geniet jij ook zo intens van het voorjaar? Of staat je energieniveau nog op een laag pitje? Dan geef ik jou, samen met enkele topexperts uit mijn online levensstijltraject Let’s REMEET!, graag enkele energietips. Zo kom je vol vitaliteit uit je winterslaap, klaar voor een toplente!

BLOG
Wat kan ik als osteopaat betekenen voor baby’s?

Het meest voorkomende probleem waarvoor ouders van baby’tjes bij mij aankloppen? Reflux. Maar ook slaapproblemen, moeilijkheden met vertering, mobiliteitsproblemen en vaak ziek zijn komen regelmatig voor.

BLOG
Een liefdes- én libidoboost op Valentijn?

Heb jij al grote plannen voor 14 februari, de dag waarop we de liefde vieren? Of is inspiratie nog meer dan welkom? Hier zijn mijn tips voor een liefdevolle én sexy Valentijn …

BLOG
10 manieren waarop periodiek vasten wél lukt

Periodiek vasten heeft nog altijd te kampen met een aantal hardnekkige mythes. Omdat ik zelf een overtuigde voorstander en fan ben, ontkracht ik in dit artikel tien vooroordelen. En stel ik ertegenover tien manieren waarop periodiek vasten zeker wel lukt én goed voor je is.

BLOG
Wat doet een orthomoleculaire kPNI-therapeut?

kPNI is de afkorting van klinische psychoneuroimmunologie. Het is een vakgebied dat de verbanden onderzoekt tussen onze hersenen, ons gedrag en ons immuunsysteem en die inzichten gebruikt in behandelingen waarbij de patiënt zelf een hele actieve rol opneemt.

BLOG
Leg een pakje gezondheid onder de kerstboom

Een goede gezondheid. Dat wensen we onze geliefden steevast elk eindejaar. Waarom dan geen pakje gezondheid onder de kerstboom leggen?

BLOG
Waarom ik en mijn immuunsysteem nooit meer een winterdip krijgen

Mijn tien eenvoudige tips voor een goed werkend immuunsysteem en een najaar vol energie.

RECEPT
Zachte pompoensoep

Pompoen en kurkuma zitten boordevol ontstekingswerende stoffen. Heb je een darmontsteking? Zet deze soep dan gerust twee keer per week op het menu!

BLOG
Mijn 10 tips voor gezonde darmen

Gezonde darmen en een evenwichtig microbioom vormen de basis van je lichamelijke en mentale welzijn. Heel wat factoren hebben een invloed op de gezondheid van je darmen: voeding, beweging, stress … zelfs slaap. Ik geef je graag 10 concrete tips voor gezonde darmen.

NIEUW
Lezingen

Energie. We hebben het allemaal nodig. We lijken het allemaal te weinig te hebben. En anderen lijken er altijd meer van te hebben dan wijzelf. De sleutel zit in onze levensstijl ... Herontdek je meest energieke zelf tijdens mijn interactieve lezing.

BLOG
Met lage rugpijn naar de osteopaat

Een van de meestvoorkomende klachten in mijn praktijk is lage rugpijn zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak. De symptomen zijn onder meer pijn, een gevoel van stijfheid, soms uitstralingspijn naar een bil of been. Ook een algemeen gevoel van instabiliteit komt vaak voor.

BLOG
Geniet van lichte herfstgerechten

In de herfst en winter kiezen we vaak voor zwaardere gerechten: denk aan vlees, wild, aardappelen en sauzen. Voor mensen met het prikkelbaredarmsyndroom of voor wie een gevarieerd dieet nastreeft, is dit niet altijd de beste keuze. Daarom lijst ik vandaag enkele tips voor heerlijk lichte gerechten op, met een knipoog naar het herfstseizoen.

BLOG
Welke (sport)klachten behandelt een osteopaat?

Als osteopaat zie ik dagelijks mensen in mijn praktijk met klachten die gelinkt zijn aan de sport die ze beoefenen. Ze komen naar mij met zeer uitgesproken symptomen … en zijn vervolgens verbaasd wanneer ik niet alleen de plaats behandel waar het pijn doet. Dat komt natuurlijk omdat een osteopaat altijd op zoek gaat naar de oorzaak van symptomen én naar de reden waarom die symptomen zo hardnekkig zijn.

BLOG
Hoofdpijn en migraine: hoe kan een osteopaat je helpen?

Hoofdpijn na een lange werkdag … iedereen heeft er weleens last van. Door een luchtje te scheppen tijdens een wandeling, een uurtje te rusten in een stille kamer of wat extra water te drinken, gaat die hoofdpijn meestal over. Het is dan ook meestal niet voor dit type snel voorbijgaande hoofdpijn dat patiënten in mijn praktijk terechtkomen. Mensen met spanningshoofdpijn of migraine kloppen wel vaak bij mij aan voor hulp ...

NIEUW
ONLINE TRAJECTEN
Let's REMEET!

Meer energie. Een vitaler gevoel. Een sterkere immuniteit. Ben jij daar helemaal klaar voor? Dan is het volledige online levensstijltraject 'Let's REMEET' op jouw lijf geschreven! Verbeter je levensstijl en gezondheid op je eigen tempo.

BLOG
Maak je keuken klaar voor een gezond eetpatroon

Bij Goesting in Gezondheid ben ik een grote voorstander van de combinatie van lekker en gezond eten. Zo creëren we samen een gezond eetpatroon van lekkere maaltijden, healthy snacks om van te genieten en ontbijtrecepten om van te smullen. Zin in meer? Volg dan deze drie tips om jouw keuken helemaal klaar te maken voor een nieuwe en gezonde start!

BLOG
De principes van gezond slapen

Gezond slapen is een belangrijk onderdeel van een gezond leven. Gemiddeld slapen we één derde van ons leven. Daarom is het belangrijk om de principes van gezond slapen te kennen, te begrijpen en toe te passen.

BLOG
Hoe creëer je een gezond en bewust eetpatroon als vleesfanaat?

Meer en meer mensen schrappen vlees uit hun dieet of proberen bewust enkele dagen in de week vegetarisch te eten. Hoe pak je dat aan als je een echte vleeseter bent die graag geniet van een heerlijk stuk vlees? Zijn er manieren om gezonder om te gaan met vleesconsumptie en alleen bewust vlees te eten?

BLOG
Hoe je immuniteit versterken en kwaaltjes voorkomen?

Preventief je immuniteit versterken is de boodschap om gezond te blijven, maar hoe begin je daaraan? Ik deel enkele doe-het-zelftips om je immuunsysteem in topconditie te houden.

BLOG
Suppletie om je immuniteit te verhogen, nuttig of niet?

Zodra de wintermaanden van start gaan, vliegen de vitaminesupplementen over de toonbank. Omdat we veronderstellen dat ze onze weerstand zullen verhogen. Maar welke supplementen dan?

REMEET
Doe de Zelftest

Wil je weten op welke domeinen jij nog grote stappen vooruit kunt zetten? Gun jezelf dan 10 minuten om mijn gratis zelftest in te vullen.

REMEET Zelftest
Beter slapen? Let's REMEET your Rhythm!

Elke mens heeft een biologisch ritme dat samenhangt met licht en donker, met dag en nacht. Dat bioritme wordt bepaald in je hersenen, en als je er niet naar luistert, zul je al snel de impact voelen op de kwaliteit en duur van je slaap. En … op je immuunsysteem.

REMEET Zelftest
Meer bewegen? Let's REMEET your Exercise!

Bewegen, bewegen, bewegen! Je weet ongetwijfeld al hoe belangrijk dat is om hart- en vaatziekten te voorkomen, om overgewicht te vermijden, om je goed in je vel te voelen. Maar wist je dat het ook een cruciale pijler is voor de prestaties van je immuunsysteem?

REMEET Zelftest
Minder stress? Let's REMEET your Mindset!

Stress, het lijkt wel de ziekte van deze tijd. En het is nefast voor onze gezondheid, weten we ondertussen uit talrijke wetenschappelijke onderzoeken. Stress heeft een grote invloed op de werking van je immuunsysteem.

REMEET Zelftest
Meer energie? Let's REMEET your Extra Energy!

Alleen met genoeg energie raak je op een vitale, positieve en aangename manier door je dag. Maar zelfs als je voldoende slaapt, genoeg beweegt, niet te veel stress hebt en gezond eet, kan je energieniveau op een te laag pitje staan.

REMEET Zelftest
Lekker en gezond eten? Let's REMEET your Taste!

Over gezonde voeding doen heel wat halve waarheden en onzinnige richtlijnen de ronde. Om gezond te blijven en de optimale werking van ons immuunsysteem te garanderen, kunnen we maar beter opnieuw voeling krijgen met wat we op ons menu zetten.

BOEK
Het immuniteitsplan

Ontdek mijn boek 'Het immuniteitsplan', mijn handige zelftest én alle mogelijkheden om jouw immuniteit te versterken door je levensstijl te optimaliseren.

UNIEKE METHODE
Het REMEET-model

Ben je vaak moe? Wil je een leven vol energie? Heb je een chronische aandoening? Dan is mijn unieke REMEET-model jouw doelgerichte stappenplan naar een gezond, vitaal leven en een sterk immuunsysteem!

RECEPT
Quinoa-pops: een lekkere en gezonde snack

Een tijdje geleden was ik op een feestje bij een vriendin. Het was heel gezellig en iedereen amuseerde zich heel erg goed. Opeens kwam mijn vriendin rond met een schotel met daarop een snackje dat ik nog nooit gegeten had: een quinoa-pop.

RECEPT
Gezonde havermoutpannenkoeken met appel: elke keer weer feest in huis

Een heerlijk ontbijt of een verrassende lunch waarmee je scoort bij je hele gezin? Ontdek mijn recept voor gezonde havermoutpannenkoeken met appel!

RECEPT
Kleurrijke chocolade

Doet chocolade jou ook … smelten? Dan moet je zeker dit recept voor kleurrijke chocolade uitproberen. Want deze chocolade oogt en smaakt niet alleen top, hij is ook goed voor je gezondheid!

BLOG
Help! Mijn kind eet geen groenten

“Bèèè, dat lust ik niet.” Klinkt dat zinnetje je bekend in de oren? En gaat het dan steevast over de groenten die op het bord van je kind liggen? Dan deel ik in deze blog graag enkele praktische tips met jou.

BLOG
Zeven tips met een grote impact op je gezondheid (en je broekmaat)

Mensen zijn gewoontedieren. We houden van herkenbaarheid en vaste rituelen. Niets mis mee natuurlijk. Maar die drang naar onveranderlijkheid staat een gezond eetpatroon wel eens in de weg. Ik geef je graag zeven eenvoudige tips met een grote impact op je gezondheid.

RECEPT
Aardbeienconfituur

Een heerlijk recept voor gezonde aardbeienconfituur? Laat maar komen!

RECEPT
Kale-nola met yoghurt: de deur uit met een stevig ontbijt

Onlangs was ik voor enkele dagen in het Verenigd Koninkrijk. Het was weer een tijdje geleden dat ik nog tijd in het land van Shakespeare, Big Ben en Buckingham Palace doorgebracht had, maar mijn verblijf heeft één ding bevestigd: de Engelsen zijn en blijven wereldtop in de categorie stevige ontbijten.

BLOG
Afwisseling is broodnodig

Zestien jaar! Eindelijk mocht ik een centje bijverdienen in het weekend. Dus trok ik mijn stoute schoenen aan en vroeg ik aan Hilde en Erik, onze lokale bakkers, of ze geen extra paar handen konden gebruiken. Vanaf dan stond ik elke zondag achter de toonbank en verkocht ik mensen lekker brood, heerlijke taartjes en hemelse koffiekoeken...

BLOG
Gezond eten is ook … ‘zondigen’ zonder schuldgevoel

Een tijdje geleden nam ik deel aan een opleiding. De deelnemers waren allemaal ondernemers van een netwerk en kenden elkaar min of meer. Op tafel stonden heerlijk chocolaatjes. En wie mij een beetje kent, weet dat ik chocolade werkelijk onweerstaanbaar vind. Dus nam ik er eentje (en nog een tweede) en genoot van de hemelse smaak …

RECEPT
Fruitrupsen

Eet jouw kleine spruit – net zoals mijn Matteo – ook heel graag fruit? Of komen er bij jou thuis lange tanden aan te pas? Eerder het tweede? Ontdek dan zeker mijn fruitrupsen

BLOG
De ene stress is de andere niet

Kort door de bocht: je hebt goede stress die je aanzet tot actie ... en slechte, chronische stress die je gezondheid ondermijnt.

BLOG
Yep, ook daar zit suiker in …

Mensen gaan almaar bewuster om met voeding. Als osteopaat en voedingsexpert merk ik dat elke dag. Mensen kiezen ervoor om gezonder te eten en zijn overtuigd van het positieve effect van de juiste voeding op hun gezondheid. Een supergoede evolutie waar ik heel blij mee ben! De vraag die ik tegenwoordig vaak krijg in mijn praktijk is: ‘Hoe kan ik suikervrij eten?’ Daar zoom ik in deze blog graag eens op in.

BLOG
Overgewicht is toch je eigen schuld, niet!?

Een tijdje geleden nam ik de trein om in Dendermonde mijn lezing 'Eerste hulp bij darmproblemen' te gaan geven. Ik was goedgehumeurd, want ik vind het heel leuk om lezingen te geven. Maar mijn goede humeur was van korte duur. De reden? Ik ving de conversatie tussen een groepje jongeren op. Ze hadden het over een zekere Evelien die zwaar overgewicht had …

RECEPT
Smoothie met spinazie

Een smoothie met spinazie en chocoladesmaak? Tuurlijk! Ontdek mijn recept met banaan, amandelmelk, spinazie én chocolade die zowel mijn zoon als mezelf gelukkig maakt.

BLOG
Kurkuma: superfood voor je darmen!

De oosterse specerij kurkuma bevat curcumine, een stof die antioxiderend en ontstekingswerend werkt. Het is een echte superfood en heel goed voor de gezondheid van je darmen en darmflora.

RECEPT
Chocoladesmoothie

Het beste van twee werelden. Dat krijg je met dit recept voor een overheerlijke chocoladesmoothie. Want deze smoothie is zo lekker dat je haast niet gelooft dat hij ook heel gezond is! Ik gebruik in dit recept avocado als basis. Het resultaat? Een romige en weldadige smoothie die je kunt drinken als ontbijt of als gezond tussendoortje. Het is de ideale smoothie om elk energiedipje te counteren!

RECEPT
Havermoutpap met fruit

Havermoutpap is een klassieker onder de winterontbijten. Maar wist je dat zo’n havermoutpapje helemaal niet zo saai hoeft te zijn als het klinkt? Je kunt het immers combineren met andere gerechten zoals pannenkoeken of smoothies. Mag het nóg iets meer zijn voor jou? Dan werk je jouw havermoutpap telkens af met een andere topping. Zo krijg je elke dag weer een gezond en verrassend ontbijt!

RECEPT
Gezonde pannenkoeken

Kinderen zijn zot op pannenkoeken … maar eten helaas niet zo graag groentjes. Mijn oplossing? Gezonde pannenkoeken! Met dit recept zie je alleen maar lachende gezichten in huis. Je kinderen zijn blij want er komen pannenkoeken op tafel, en mama is gelukkig want haar kinderen krijgen zonder dat ze het merken een stevige dosis vitaminen binnen. Win-win dus!

BLOG
Mijn supermama maakt granola!

Ik ben Matteo en mijn mama heet Lynn. Lynn van Lynn’s Granola en Goesting in Gezondheid. Je kent haar misschien. Ze maakt de lekkerste gezonde granola met chocolade of met noten.

BLOG
Originele en verfrissende recepten voor warme dagen

Toch heerlijk, die zomerse vakantiedagen! Vandaag gingen Matteo en ik naar de speeltuin. Daar waren een heleboel van zijn vriendjes fijn aan het ravotten. Ik sprak ondertussen over koetjes en kalfjes met de andere mama’s en papa’s. Heel tof en boeiend, want de gesprekken gaven mij het idee voor deze blog.

BLOG
Ambachtelijke granola: gezonde energie voor je lichaam en geest!

Verandering en vernieuwing zijn vaak synoniemen voor een stevige portie nervositeit en spanning. Ook ik ontsnapte er niet aan toen ik vorige week de webshop Lynn’s Granola lanceerde...

BLOG
Gezond eten kun je leren

Het thema voeding was nog nooit zo actueel. De afgelopen weken stonden de kranten, magazines en sociale media vol met onheilspellende berichten. Onze samenleving verdikt en vooral onze kinderen vormen een kwetsbare groep. Want die eten wat hun ouders hen voorschotelen. En daar zit het probleem …

BLOG
Hoera, het is Blue Monday!

Yep, het is weer zover. Vandaag is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. De winter is op zijn hoogtepunt, de lente lijkt nog lichtjaren van ons verwijderd en van je goede voornemen om dit jaar eindelijk gezonder te gaan leven of ...

BLOG
Gezondheidsfeit of gezondheidsfabel?

Over gezondheid doen heel wat verkeerde veronderstellingen de ronde. Ik help in deze blog graag vijf fabeltjes de wereld uit … of zijn het toch feiten?

BLOG
Gezonde melk komt van ... planten

Denk jij bij het woordje ‘melk’ ook meteen ‘is goed voor elk’? Dan ben jij vast zoals ik een kind van de jaren tachtig. Want die slogan maakte toen furore. Je kon op straat of televisie niet ontsnappen aan reclame voor melk. Kinderen en volwassen met een uit de kluiten gewassen melksnor waren alomtegenwoordig.

RECEPT
Gezonde chocolademousse: guilt-free genieten

Enkele dagen geleden was ik op een verjaardagsfeestje toen een nostalgische bui mij overviel. De aanleiding? Het dessert …

RECEPT
Banaan-chiapudding: nostalgie in een hedendaags jasje

Sommige dingen in het leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Denk maar aan Samson en Gert, Nicole en Hugo en mijn oma en … pudding. Want elk etentje bij mijn oma thuis werd afgesloten met een overheerlijk kommetje zelfgemaakte pudding...

BLOG
Het prikkelbaredarmsyndroom, er is echt wel iets aan te doen!

Sommige darmkwaaltjes en aandoeningen zijn voor mijn patiënten al zo’n vanzelfsprekendheid geworden, dat ze ervan uitgaan dat het bij hun leven hoort. Maar … een verstoorde balans in je darmflora kun je wel degelijk herstellen...

BLOG
Leaky gut: een gevolg van een onevenwichtige darmflora

Als osteopaat ga ik uit van een holistische visie: in een lichaam is alles met elkaar verbonden. Elk lichaamsdeel communiceert rechtstreeks of onrechtstreeks met alle andere lichaamsdelen en oefent er een invloed op uit...

BLOG
Dysbiose door een disbalans in je darmflora

Een onevenwichtige darmflora is vaak de oorzaak van fysieke én mentale problemen. Voor mij als osteopaat is die visie evident, maar ik merk dat de benadering voor veel van mijn patiënten nieuw is …

BLOG
Gezond eten: een absolute must voor je darmen

Het belang van gezonde voeding voor een evenwichtige darmflora kun je onmogelijk overschatten. Gezond eten is de basis, ook als je het heel druk hebt. De ervaring leert mij dat planning en voorbereiding de sleutels tot succes zijn.

BLOG
Toon me je darmflora … en ik zeg hoe je je voelt

De link tussen je darmflora en je mentale en lichamelijke gezondheid is onmiskenbaar. Ontdek hoe je microbioom je gezondheid en energieniveau beïnvloedt.

BLOG
Ik ben intolerant voor mijn allergie

Het aantal mensen dat kampt met een voedselallergie of een voedselintolerantie is de laatste jaren sterk gestegen. Dat merk ik elke week opnieuw in mijn praktijk. En ik zou willen dat ik kon zeggen dat het een hype was...

BLOG
Gezond lunchen in drukke tijden

Druk, drukker, drukst … het najaar is begonnen en dat zul je geweten hebben. In het najaar draait alles weer op volle toeren. De gezonde eetgewoontes die je tijdens de kalmere zomermaanden had ontwikkeld, zijn dan vaak het eerste slachtoffer …

BLOG
Eet goed, slaap goed

Een gebrek aan slaap sloopt je. Vraag dat maar aan elke nieuwe ouder. Eén remedie die voor iedereen werkt, is er helaas niet. Maar ik weet dankzij de verhalen van mijn patiënten dat gezond eten helpt om beter te slapen.

BLOG
Het belang van vitamine D in elk seizoen

Ik hoor in mijn praktijk en sociale leven ontzettend vaak zogenaamde gezondheidsweetjes die totaal geen steek houden. Onlangs hoorde ik er nog eentje over vitamine D …

BLOG
Gezond eten: hoe moeilijk / gemakkelijk is dat?

Je hoeft heus niet onmiddellijk naar de winkel te hollen en je voorraadkast met gezonde ingrediënten vol te stoppen. Stap voor stap opbouwen is de beste aanpak. In mijn filosofie is er alleen plaats voor voeding waaruit je lichaam echt energie haalt.

BLOG
10 vragen en antwoorden over osteopathie

Wat is osteopathie? Met welke klachten kan ik terecht bij een osteopaat? Wat houdt de methode van geïntegreerder technieken van Frank De Bakker in? Hoe verloopt een osteopathische behandeling? ...

RECEPT
Tomatenkickstartsapje: energie in je glas!

Het tomatenkickstartstapje is super gemakkelijk te bereiden en doet echt wonderen voor je gezondheid en energieniveau. Ontdek de voordelen en ga zelf aan de slag met het eenvoudige recept.

BLOG
Fibromyalgie en de link met je darmflora

Je darmflora heeft een impact op je humeur en levenslust, aan de basis ligt vaak een disbalans in je darmflora. Fibromyalgie is een van de courantste aandoeningen die gelinkt kan worden aan je darmen.

BLOG
Lijnzaad: lekker én een zegen voor je gezondheid!

Gezonde en evenwichtige voeding is al een tijdje een hot topic. En daar ben ik heel blij om. Lijnzaad is een superfood dat zeker een vast plekje mag krijgen in je voedingspatroon.

BLOG
Wat eten om beter te leren?

Wat kun je eten om beter te leren? Een vraag die ik als voedingsdeskundige vaak krijg als de examenperiode voor de deur staat.

BLOG
Online levensstijltraject met tien topexperts

10 topexperts in hun vakgebied delen hun kennis in het online levensstijltraject Let’s REMEET van Lynn De Merlier. We namen samen boeiende interviews op, vol sterke inzichten en concrete tips.

BLOG
Extra partners bij het levensstijltraject

Om jouw slaagkans van het online levensstijltraject te vergroten, zocht ik naar de juiste partners. Zij bieden de deelnemers van het online Let’s REMEET traject unieke extra's aan die passen bij een gezonde levensstijl.

RECEPT
Een heerlijk recept voor gevulde kip met kruidensalade

Als de kerstdagen naderen, komen er altijd van die typische kerstuitzendingen op tv. En een uitzending waar ik altijd aan moet denken bij het uitzoeken van mijn kersteten is het filmpje van Mr Bean, en zijn gevecht met de kerstkalkoen. Maar waarom moet het steeds een kalkoen zijn?

BLOG
Een gezonde dosis perspectief

De traditionele ochtendrush was vandaag nog meer rush dan gewoonlijk. Een beetje te laat opgestaan en Matteo wilde graag een gekookt eitje als ontbijt. Dat had hij gisteren al aangekondigd. En omdat ik toen “ja, natuurlijk” had gezegd, kon ik niet meer terug...

RECEPT
Een gezond en vrolijk pasen

Het is een huizenhoog cliché, maar wel eentje dat 100 procent klopt: een kind verandert je als persoon. Vijf jaar geleden werd ik mama van Matteo. Een schat van een jongen die in een mum van tijd mijn prioriteiten op hun kop zette en die mij leerde relativeren...


Info & tips op maat van jouw behoeften

Wat wil je bereiken? Hoe kan ik jou helpen?




Om je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee Lynn?   OK