> blog

Een heerlijk recept voor gevulde kip met kruidensalade

Als de kerstdagen naderen, komen er altijd van die typische kerstuitzendingen op tv. En een uitzending waar ik altijd aan moet denken bij het uitzoeken van mijn kersteten is het filmpje van Mr Bean, en zijn gevecht met de kerstkalkoen. Maar waarom moet het steeds een kalkoen zijn? Maak kennis met mijn recept voor gevulde kip met kruiden.


Een kalkoen is een enorm beest en je hebt direct genoeg vlees voor de hele familie, maar wil je het qua hoeveelheid wat meer bescheiden doen, dan kun je ook deze gevulde kip klaarmaken. Ik raad je wel aan om dan een biokip te gebruiken zodat je goed vlees hebt dat ook echt naar kip smaakt. Gebruik voor de salade in dit gerecht een houten slakom, zo kun je de smaak van kruiden langzaam afgeven aan de salade. Dit is een fris en super smaakvol gerecht dat bovendien boordevol voedingsstoffen zit.


Ingrediënten voor de gevulde kip

Voor 4 personen 

  • 4 kipfilets
  • olijfolie

Voor de olijvenvulling

  • 100 gr zwarte olijven, ontpit
  • 3 teentjes knoflook
  • een flinke handvol verse basilicumblaadjes
  • zeezout en vers gemalen peper

Voor de salade:

  • 1 flinke teen knoflook
  • een flinke handvol gemixte verse kruidenbladeren naar keuze (basilicum, verse munt, platte peterselie, bieslook, dille, tarragon ...)
  • 350 gr gemixte slabladeren zoals spinazie, rode eikenblad
  • rucola, veldsla, waterkers ...
  • grof zeezout en vers gemalen peper
  • optioneel: een handvol grof geraspte parmezaanse kaas

Bereiding:

Voor de gevulde kip:

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine en mix tot je een goede consistentie hebt. Leg alle kipfilets in een ovenschaal en maak met een scherp mes een aantal diepe inkepingen in alle kipfilets. Hier doe (druk) je vervolgens de vulling in. Strooi nog een beetje olijfolie en zout over de filets en zet ze gedurende 20 à 30 minuten in de oven.

Voor de saladedressing:

2 1⁄2 eetlepels olijfolie, extra vergine
1 1⁄2 eetlepel balsamicodressing
sap van 1 kleine citroen
1 eetlepel grove mosterd
1 theelepel honing

Voor de salade:

Wrijf de houten saladekom in met de rauwe knoflook. Dit geeft de salade een heerlijke geur en smaak mee. Mix de kruiden vervolgens met de slabladeren, doe in de houten slaschotel en garneer met een beetje vers gemalen peper.

Doe vervolgens alle ingrediënten voor de dressing in een ruim kommetje en mix het met een vork goed door elkaar tot het een glad geheel vormt. Giet de dressing pas over de salade als je deze ook daadwerkelijk gaat serveren, anders worden de knapperige slablaadjes onnodig slap. Maak af met wat vers geraspte, grove schaafsel parmezaanse kaas

Smakelijk! 
Lynn xxx


Wil je gezond, lekker en evenwichtig eten en zo je energieniveau een boost geven?

Ontdek mijn hands-on online traject Let’s REMEET your Taste!

In 20 dagen help ik jou om nieuwe, gezonde eetgewoonten in je leven te integreren en zo je levensstijl te verbeteren.

Let’s REMEET your Taste



Om je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee Lynn?   OK