> blog

Herontdek je meest energieke zelf tijdens mijn interactieve lezing

Energie. We hebben het allemaal nodig. We lijken het allemaal te weinig te hebben. En anderen lijken er altijd meer van te hebben dan wijzelf. 


Herkenbaar?

In mijn praktijk hebben heel wat klachten van patiënten te maken met energie. Vaak direct, maar soms ook indirect. Want een gebrek aan energie ontstaat meestal omdat er ergens in je lichaam een proces is dat te veel energie verbruikt, waardoor er te weinig energie overblijft voor andere systemen. Chronische stress is bijvoorbeeld een ware energievreter. Of je krijgt te weinig energie binnen, door een gebrek aan slaap, onevenwichtige voeding of leaky gut.


Levensstijl als sleutel

Dé ultieme tip om je energieniveau blijvend op te krikken, kan ik niet geven. Als dat zo was, kon ik mijn praktijk sluiten en gaan rentenieren op een paradijselijk eiland. Zo eenvoudig is het helaas niet. En dat komt omdat energiemanagement samenhangt met verschillende facetten van je levensstijl:

  • je bioritme en slaapkwaliteit
  • je beweeg- en/of sportgewoonten
  • je balans tussen inspanning en ontspanning (waarbij chronische stress dé valkuil van deze jachtige tijden is)
  • je keuzes op het vlak van energieverslinders (zoals nicotine en alcohol) en energieboosters (zoals periodiek vasten en warmte-koudetherapie)
  • je voeding

"Weten wat goed en minder goed voor je is, dat is de eerste stap ..."

Hoewel er geen ultieme quick fix is, merk ik wel dat heel veel mensen openstaan voor een gezondere levensstijl. Ze voelen dat hun vastgeroeste gewoonten hen geen goed doen en beslissen om het over een andere boeg te gooien. De daadkracht en het enthousiasme waarmee mensen voluit kiezen voor nieuwe, gezondere gewoonten die hen energie geven, voel ik heel sterk wanneer ik lezingen geef. Ik ga regelmatig spreken voor organisaties, bedrijven en verenigingen. Dat doe ik al sinds de lancering van mijn eerste boek Goesting in gezondheid. En echt waar, de respons van het publiek, dát geeft mij nu eens echt energie.

In mijn lezing ‘Herontdek je meest energieke zelf’ vertrek ik vanuit een aantal stellingen die het publiek aanzetten tot nadenken. ‘Amai!’ ‘Echt?!’ ‘Dat wist ik niet.’ ‘Ah!’ ‘Nee toch!’ Dat zijn de uitroepen die ik tijdens zo’n lezing voortdurend hoor. Weten wat goed en minder goed voor je is, dat is de eerste stap. Van daaruit kun je vervolgens aanpassingen doen die je meer energie opleveren. Zonder ingewikkelde voorbereidingen, moeilijke theorieën of hoge drempels. Je kunt meteen na de lezing in actie schieten!


Gebaseerd op het REMEET-model

Ik goot al mijn levensstijladviezen in een handig en uniek model dat gegarandeerd blijft plakken: het REMEET-model. Dit model vormt ook de basis in mijn recentste boek Het immuniteitsplan. Het doel? Nieuwe, gezonde gewoonten integreren in je leven, zodat je je vitaler voelt en je immuniteit versterkt wordt.

Al honderden patiënten die ik in mijn praktijk en via mijn online traject begeleid heb, behaalden er sterke resultaten mee. Stap voor stap, met een duurzaam resultaat.


Wie zit er zoal in het publiek?

De lezing is bedoeld voor mensen die dankzij een optimale levensstijl gezond, energiek en vitaal door het leven willen gaan. Zowel mensen die lijden aan een chronische ontstekingsaandoening, auto-immuunziekte of allergie en hun symptomen willen verminderen, als mensen die zulke aandoeningen willen voorkomen en zo lang mogelijk gezond willen blijven.

Informeren, inspireren én motiveren is mijn intentie. Ik kies dan ook niet voor een lange uiteenzetting, maar voor een interactieve werkwijze, veel praktische tips, aha-momenten en nieuwe inzichten.

Wil je deze lezing boeken?

Ik bied mijn lezing ‘Herontdek je meest energieke zelf’ online en op locatie aan. Ze is in beide gevallen interactief opgebouwd. 

Je kunt de lezing aanbieden aan je gasten in combinatie met een boek voor elke deelnemer. Want de inhoud sluit aan bij Het immuniteitsplan (Manteau, 2021). De deelnemers kunnen het boek na de lezing vrijblijvend aankopen en het laten signeren als ze dat wensen. Maar aan organisatoren geef ik ook altijd de mogelijkheid om het boek tegen een voordeliger tarief aan te kopen voor alle deelnemers.

Tot binnenkort?


Wil je meer weten of mij boeken voor een lezing? Heel graag!

Neem vrijblijvend contact op via mail of via het contactformulier op mijn contactpagina.

Contacteer me

 


Om je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee Lynn?   OK