> blog

Quinoa-pops: een lekkere en gezonde snack

Een tijdje geleden was ik op een feestje bij een vriendin. Het was heel gezellig en iedereen amuseerde zich heel erg goed. Opeens kwam mijn vriendin rond met een schotel met daarop een snackje dat ik nog nooit gegeten had: een quinoa-pop.


Een smaakexplosie bij een gezonde snack?

Ja, het kan! De lekkere combinatie van gepofte quinoa, cacao, kokosolie, amandelpasta en ahornsiroop zorgde voor een ware smaakexplosie in mijn mond. En niet alleen bij mij overigens. Ook bij de andere gasten én de kinderen kon ik mmm-geluiden horen. Een originele, lekkere en gezonde snack: daar moest ik dus alles over weten.

Geslaagd experiment!

Wat bleek? Mijn vriendin was net zoals ik aan het experimenteren geslagen met gezonde voeding en desserts. Gaat dat wel samen in één zin? Na veel testen en proeven waren deze quinoa-pops het heerlijke resultaat. Ik vroeg haar of ik haar vondst met de wereld mocht delen en daar had ze geen probleem mee.

Je hebt dus geluk! Geniet voluit van deze gemakkelijk te bereiden en hemelse lekkernij. Ideaal ook als tussendoortje of vieruurtje voor de kinderen.


voor ongeveer 15 stuks

Ingrediënten:

 • 20 g rauwe cacaopoeder
 • 70 g kokosolie
 • 130 g amandelpasta
 • 50 ml ahornsiroop
 • 50 g gepofte quinoa

Benodigdheden:

 • Een klein pannetje
 • Een mengkom
 • Muffinvormpjes

10 min. bereidingstijd, 10 min. in diepvries

Bereiding:

 • Doe de cacao, kokosolie, amandelpasta en ahornsiroop in een klein pannetje en zet het op een middelhoog vuur.
 • Roer het geheel om tot alles gesmolten is tot één massa.
 • Neem een ruime mengkom en doe daar de gepofte quinoa in.
 • Giet het chocolademengsel over de gepofte quinoa en roer goed om tot alle quinoabolletjes door het chocolademengsel zijn opgenomen.
 • Schep het mengsel in kleine muffinvormpjes en zet ze 10 minuten in de diepvries.
 • Serveer deze gezonde verwennerij met een framboos of aardbei voor extra kleur en smaak.

Smakelijk!
Lynn


Wil jij meer gezonde én eenvoudige recepten? Duik dan in mijn boeken of ontdek de recepten op de website

Check mijn boeken  Meer recepten onlineOm je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee Lynn?   OK