> blog
Zachte pompoensoep
In het begin van de herfst durf ik mijn zomerse slaatjes nog al eens te missen, maar al snel maak ik de switch naar lekkere, gezonde soepen en stoofpotjes met de groenten van het seizoen. Mijn favorieten? Pompoen, boerenkool, spruitjes, pastinaak, bloemkool en prei. Stuk voor stuk smaakvolle toppertjes voor je immuunsysteem. Inspiratie nodig? Ontdek dit recept voor zachte pompoensoep.
Pompoen en kurkuma zitten boordevol ontstekingswerende stoffen. Kurkuma bevat bovendien curcumine, een efficiënte antioxidant. Heb je een darmontsteking? Zet deze zachte pompoensoep dan gerust twee keer per week op het menu!
Ingrediënten voor zachte pompoensoep
- 2 theelepels kokosolie
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 butternutpompoen (ongeveer 800 gram, in stukken)
- 2 wortelen, in stukken
- 2 sjalotten, gehalveerd
- het wit van een halve prei, in stukken
- 1 teentje knofloop, gepeld
- 1,5 liter water
- 2 gevogeltebouillonblokjes
- peper en zout
Bereiding
- Laat de kurkuma smelten in de kokosolie.
- Doe de pompoen, wortelen, sjalotten, prei en knoflook erbij en bak alles aan.
- Blus met water tot alle ingrediënten onderstaan.
- Voeg de bouillonblokjes toe en laat ongeveer een halfuur pruttelen.
- Mix de soep en voeg water toe tot ze de gewenste dikte heeft.
- Kruid met een snuifje zout en eventueel wat zwarte peper.