Gezonde aardbeienconfituur
Oké, ik beken. Ja, ik geef het toe. Ook ik heb een ‘rare’ eetgewoonte. En de nadruk ligt op het woordje ook, niet op ik. Want iedereen heeft wel van die kleine culinaire gewoontes die wenkbrauwen doen fronsen. Of je het nu wilt toegeven of niet, ook jij. Daar ben ik zeker van!
Beschuit, salami en banaan
Een greep uit het aanbod in mijn onmiddellijke omgeving? Beschuit ondergedompeld in chocolademelk, een boterham belegd met natuurlijke chocopasta en stukjes salami, en – voor mij de meest bijzondere – een banaan besprenkeld met zout.
Met gezonde aardbeienconfituur voor de televisie
Ik ben minder avontuurlijk. Mij kun je al eens voor de televisie betrappen met een pot confituur in de hand. Want gezonde aardbeienconfituur met chiazaad kan ik nu eenmaal moeilijk weerstaan.
Doe ik zo’n pot open? Dan is hij leeg voor ik het goed en wel besef. Chiazaad is een gezond bindmiddel waardoor ik aardbeienconfituur zonder suiker of kunstmatige toevoegingen kan maken die toch lekker zoet smaakt én gezond is. Mmm, ik krijg het water al in de mond. Nieuwsgierig? Maak dan zelf je potje. Maar wees voorzichtig, want voor je het weet ben je ook zo’n pot aan het leeglepelen terwijl je je favoriete serie bekijkt. ;-)
Ingrediënten voor gezonde aardbeienconfituur:
- 200 g aardbeien (gewassen en zonder kroon)
- 1 el honing
- 1/2 tl vanillepoeder
- 2,5 el chiazaad
Benodigdheden:
- Een blender
- Een confituurpotje
Bereiding:
- Blend de aardbeien samen met de honing en vanille tot een gladde massa.
- Roer er de chiazaadjes doorheen tot ze mooi verdeeld zijn (of blend ze nog even heel kort mee).
- Giet het geheel in het confituurpotjes en laat de confituur 2 uur opstijven in de koelkast voor je aan het smullen slaat.
Smakelijk!
Lynn xxx
Bron: Pimp your lunchbox, EGFG
Vrijuit praten, zonder schaamte: mijn pleidooi op Internationale Vrouwendag
8 maart. Al meer dan een eeuw lang Internationale Vrouwendag. En nog áltijd nodig. Op héél veel vlakken, van economisch tot maatschappelijk. Maar zelf wil ik de aandacht vestigen op het thema dat mij heel nauw aan het hart ligt: gezondheid en praten over gezondheid.
Waarom ben ik altijd moe?
Ben je ook altijd moe en wil je achterhalen hoe dat komt? Dan vind je vast en zeker inspiratie in deze lijst met tien mogelijke oorzaken van vermoeidheid.
Ben ik in de (peri)menopauze?
De laatste maanden komen de menopauze en perimenopauze meer en meer in de aandacht. Een evolutie die ik toejuich! Want hoe meer vrouwen geïnformeerd zijn over de fase waar ze doorheen moeten, hoe beter.