> blog

Meer bewegen?

Let’s REMEET
your Exercise!

Bewegen, bewegen, bewegen! Je weet ongetwijfeld al hoe belangrijk dat is om hart- en vaatziekten te voorkomen, om overgewicht te vermijden, om je goed in je vel te voelen. Maar wist je dat het ook een cruciale pijler is voor de prestaties van je immuunsysteem? Fysieke activiteit versterkt je immuniteit en vermindert de kans op chronische ontstekingen, waardoor je ook minder risico loopt op allerlei infecties. Intensief sporten is niet nodig. Met dagelijks wat meer bewegen bereik je al veel resultaat!

Ik geef je graag drie eenvoudig toepasbare tips om je beweeggewoonten te verbeteren. Goed om te weten: beweging is een van de vijf pijlers van mijn unieke REMEET-model, dat ik uitleg in mijn boek Het immuniteitsplan en geïntegreerd heb in de behandelmethodes binnen mijn praktijk.


Tip 1 voor meer bewegen: ga voor voldoende aerobe beweging

Probeer elke week genoeg aerobe beweging in te lassen, bijvoorbeeld wandelen, joggen, fietsen of zwemmen met een intensiteit dat je nog kunt praten met je sportgenoot. Idealiter doe je dat elke dag minstens een half uurtje. Moeilijk binnen je planning? Mik dan op drie tot vier keer per week. Bij voorkeur beweeg je in de buitenlucht, liefst in de natuur.

Bij aerobe beweging gebruik je vooral zuurstof en tijdens lange aerobe beweegsessies verbrand je vetten. Ook je hart- en vaatsysteem hebben veel baat bij dit type beweging. Je hart wordt er sterker van en je bloedcirculatie verbetert. Ook goed meegenomen: aeroob bewegen is een zeer efficiënte stressverlager.


Tip 2 voor meer bewegen: wissel aerobe en anaerobe beweging af

Las wekelijks, liefst twee keer per week, ook anaerobe beweegsessies in. Je kiest dan voor korte, intensieve inspanningen, zoals krachttraining of sprinten. Je verbrandt bij dit type beweging eerder suikers dan vetten. Omdat je cortisolgehalte en lichaamstemperatuur stijgen tijdens anaerobe training, doe je dit het best niet laat op de avond, want dan zal je slaapkwaliteit er wellicht onder lijden.

Bij deze twee vormen van beweging maakt je lichaam endorfines aan. Deze ‘gelukshormonen’ hebben een grote impact op je mentale welzijn. Niet alleen verbeter je dus op die manier je immuniteit, je versterkt ook je veerkracht en verhoogt je geluksgevoel.


Tip 3 voor meer bewegen: snoep gezond, eet een appel

Je goesting om meer te bewegen hangt nauw samen met wat je eet, dat heb je vast al gemerkt. Wie gezond en gevarieerd eet, heeft meer energie en dus minder de neiging om in de zetel te hangen. Over gezonde voeding heb ik het uitgebreid in mijn boek Het immuniteitsplan en in de blog Let’s REMEET your taste.

Hier licht ik er al graag één sportieve voedingstip uit:

  • Appels kunnen een bijdrage leveren aan de werking van je longen. Het is belangrijk voor je immuniteit dat je longen niet te veel glucose en zout bevatten. In appels zit de stof floretine en die helpt om de glucose- en zoutbalans in je longen optimaal te houden. Je ademcapaciteit heeft een impact op je sportieve prestaties. Twee uur voor je gaat sporten een appel eten, is dus een uitstekend idee.

Klaar voor de next steps om meer beweging in je leven te integreren?

Wil je meer bewegen om zo je energieniveau op te krikken en je gezondheid te verbeteren? Ontdek mijn hands-on online traject Let’s REMEET your Exercise! In 20 dagen help ik jou om meer te bewegen en je levensstijl te optimaliseren.


Ready with REMEET your Exercise?
Let's REMEET your Mindset!

Ontdek mijn tips

Let's go!

Om je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee Lynn?   OK