> blog

Minder stress?

Let’s REMEET
your Mindset!

Stress, het lijkt wel de ziekte van deze tijd. En het is nefast voor onze gezondheid, weten we ondertussen uit talrijke wetenschappelijke onderzoeken. Stress heeft een grote invloed op de werking van je immuunsysteem. Als je constant te veel adrenaline en cortisol aanmaakt, vergt dat heel veel van je lijf. Ten nadele van je immuniteit. Een positieve mindset en een goede balans tussen inspanning en ontspanning zijn dan ook heel belangrijk.

Ik geef je graag drie eenvoudig toepasbare tips om je balans tussen inspanning en ontspanning te verbeteren en zo minder stress te ervaren. Goed om te weten: de mindset is een van de vijf pijlers van mijn unieke REMEET-model, dat ik uitleg in mijn boek Het immuniteitsplan en geïntegreerd heb in de behandelmethodes binnen mijn praktijk.


Tip 1 voor minder stress: adem bewust

Een bewuste ademhaling kan een grote impact hebben op je stressniveau. Zodra je voelt dat je angstig of gespannen bent, kunnen ademhalingsoefeningen je helpen om opnieuw in balans te komen. Maar je kunt dit type oefeningen voor minder stress natuurlijk ook preventief doen. Trek er elke dag enkele minuten voor uit. Je zult merken dat het werkt!

Een eenvoudige ademhalingsoefening: adem drie tellen in en zes tellen weer uit. Allebei door je neus. Door te tellen ligt je focus volledig op je ademhaling en kun je niet aan andere zaken denken, zoals je to-dolijstje.


Tip 2 voor minder stress: knuffel!

Lichamelijk contact doet wonderen voor je mentale gezondheid. Als je knuffelt, maakt je lichaam oxytocine aan. Dit hormoon verlaagt je cortisolgehalte en kalmeert je orthosympathicus. Je voelt je meteen rustiger en meer ontspannen.


Tip 3 voor minder stress: durf te gaan voor verandering

Merk je al langere tijd dat bepaalde zaken in je leven heel veel energie kosten en je weinig energie teruggeven? Dan is het belangrijk om daarbij stil te durven staan. Maar al te vaak hollen we door en door in hetzelfde stramien, uit angst voor verandering. De balans opmaken van je leven zoals het op dit moment is, kan confronterend en misschien zelfs pijnlijk zijn. Maar het loont de moeite als je een leven met minder stress wilt leiden.

Want al kun je heel veel doen om je stress te reduceren – ik geef in mijn boek Het immuniteitsplan heel wat tips – toch is stress voorkomen natuurlijk altijd beter. De hele dag als een kip zonder kop rondrennen om je werk gedaan te krijgen of in een zeer gespannen sfeer moeten werken of leven, dat vreet energie. Je cortisolproductie is constant te hoog, waardoor je almaar moeilijker rust vindt en slechter gaat slapen. En die negatieve impact op je bioritme heeft dan weer een invloed op je zin om te bewegen, op je voedingspatroon en dus ook op je immuniteit. Een vicieuze cirkel …

Weet je niet waar te beginnen? Neem dan eens pen en papier, zoek een rustig plekje en maak een lijst van je energiegevers en je energievreters. Of hou eens enkele weken een dagboek bij waarin je niet alleen noteert wat er op een dag allemaal gebeurt, maar ook wat je erbij voelt. Je zult snel patronen beginnen te zien en conclusies kunnen trekken. Wat motiveert jou intrinsiek? Waar word je echt blij van? En wat haalt je geluk keer op keer onderuit? Welke zaken kosten veel meer energie dan ze opbrengen?


Klaar voor de next steps om je mindset te verbeteren en minder stress te ervaren?

Wil je meer ontspanning in je leven integreren om zo je energieniveau op te krikken, je stressniveau te verlagen en je gezondheid te verbeteren? Ontdek mijn hands-on online traject Let’s REMEET your Mindset! In 20 dagen help ik jou om een betere balans te vinden tussen inspanning en ontspanning.


Ready with REMEET your Mindset?
Let's REMEET your Extra Energy!

Ontdek mijn tips

Boost je
energiepeil

Om je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee Lynn?   OK