Wat doet een orthomoleculaire kPNI-therapeut?

kPNI is de afkorting van klinische psychoneuroimmunologie. Het is een vakgebied dat de verbanden onderzoekt tussen onze hersenen, ons gedrag en ons immuunsysteem en die inzichten gebruikt in behandelingen waarbij de patiënt zelf een hele actieve rol opneemt. De Amerikaanse professor en psycholoog Robert Ader ligt aan de grondslag van de psychoneuroimmunologie. Dankzij gedreven mensen zoals Leo Pruimboom en Bram van Dam hebben de inzichten uit de PNI hun weg naar de praktijk gevonden. Ik vertel je graag hoe ik kPNI toepas in mijn praktijk.


Als orthomoleculaire kPNI-therapeut ga ik op zoek naar de oorzaak van je klachten

In de werkwijze van de kPNI ligt de nadruk niet op de symptomen, maar wel op de oorzaak van je gezondheidsproblemen. In dat aspect is het werk van een orthomoleculaire kPNI-therapeut vergelijkbaar met mijn aanpak als osteopaat. Ik verdiep me in jouw klachten, zoek naar de oorzaken en vooral ook naar de links ertussen. De kPNI integreert inzichten uit de (klassieke) geneeskunde, immunologie, neurologie, endocrinologie, voedingsleer en psychologie. Ik hou dus rekening met heel wat facetten om je gezondheidsklachten te kunnen verklaren. Op basis van de gedetailleerde kennis die ik verzamel, stel ik een behandelplan op maat voor jou op. Dat bespreken we vervolgens gedetailleerd in mijn praktijk in Lokeren of online, zoals je verkiest.


Als orthomoleculaire kPNI-therapeut neem ik mijn tijd voor jou

 

Je kon het wellicht al afleiden uit de beschrijving van mijn werkwijze hierboven, maar een eerste consultatie bij een orthomoleculaire kPNI-therapeut is niet afgerond op een kwartiertje, zoals bij heel wat artsen. Ik neem mijn tijd om al jouw klachten goed in kaart te brengen. We hebben een gesprek over jouw symptomen, jouw ziektegeschiedenis, hoe je je momenteel voelt, welke levensstijl je hebt … Want al die elementen bepalen je gezondheid en energieniveau.

Na dit gesprek stel ik meestal ook enkele specifieke onderzoeken voor, zoals een labo-analyse van je bloed, speeksel, urine en/of stoelgang. Want uit die resultaten kan ik heel wat leren. Bijvoorbeeld over eventuele vitamine- of mineralentekorten, voedselintoleranties of -allergieën, een verminderde werking van je schildklier, een onevenwichtig microbioom, een grote hoeveelheid stresshormonen in je lichaam … Deze informatie vormt samen met ons eerste gesprek het fundament van je individuele behandelplan.


Als orthomoleculaire kPNI-therapeut zet ik jou aan het roer van je eigen gezondheid

 

Een orthomoleculaire kPNI-therapeut gaat er niet van uit dat je als patiënt een behandeling ondergaat. Nee, je neemt er actief aan deel. Meer nog, je staat zelf aan de leiding. Als orthomoleculaire kPNI-therapeut ben ik de deskundige op wie je kunt vertrouwen én de coach en motivator aan de zijlijn. Maar jij doet het zware werk. Zo blijft de behandeling niet bij een eenmalige oplossing van een probleem, maar krijg je alle tools in handen om zelf je gezondheid op peil te houden in de toekomst. Een kPNI-behandelplan zal dan ook nooit enkel en alleen uit enkele pilletjes bestaan. Levensstijladviezen horen er altijd bij.

 

Als orthomoleculaire kPNI-therapeut ben ik niet alleen betrokken bij je behandeling

 

Blijkt uit ons eerste gesprek en/of de labo-analyse(s) dat je meer nodig hebt dan een behandelplan bij mij als orthomoleculaire kPNI-therapeut? Dan verwijs ik je uiteraard door naar de juiste experts. Stel dat er uit je stoelgangonderzoek bijvoorbeeld blijkt dat je mogelijk een darmaandoening hebt, dan is een bezoek aan een gastro-enteroloog noodzakelijk. Of misschien blijkt er een ernstige hormonale disbalans uit je bloed? Dan ga je het best even langs bij een endocrinoloog. Ook voor ernstige mentale problemen, zoals een depressie of burn-out, kun je beter een behandeling starten bij een psycholoog of psychiater.


Als orthomoleculaire kPNI-therapeut bekijk ik het volledige plaatje van jouw gezondheid

 

Wil dat zeggen dat ik jou op dat moment doorstuur en loslaat? Nee, uiteraard niet. Een orthomoleculaire kPNI-therapeut werkt binnen een netwerk en blijft het overzicht behouden over het geheel. Net dat is iets waarvoor je bij weinig artsen of specialisten terecht kan. Zij focussen op hun specialisatiedomein of op je symptomen, maar kennen zelden het volledige plaatje van jouw fysieke en mentale gezondheid. Als orthomoleculaire kPNI-therapeut blijf ik op zoek gaan naar verbanden. Zodat je niet alleen een snelle remedie hebt voor één symptoom, maar je ook echt beter gaat voelen in het algemeen.

 


Als orthomoleculaire kPNI-therapeut adviseer ik je over je hele levensstijl

 

Je levensstijl heeft een grote impact op je gezondheid. Natuurlijk zijn er heel wat onderliggende lichamelijke oorzaken – los van je levensstijl – die je symptomen kunnen veroorzaken. Die komen we op het spoor en daar houden we rekening mee. Maar daarnaast is het van belang om een sterk fundament te leggen voor je gezondheid. En dan heb ik het vooral over:

  • Je bioritme: slaap je voldoende en kwaliteitsvol?
  • Je beweeggewoonten: las je genoeg beweging in je leven in?
  • Je stressmanagement: zijn inspanning en ontspanning in je leven in balans of heb je veel stress?
  • Je energiemanagement: vermijd je energievreters en maak je genoeg gebruik van energiegevers?
  • Je voeding: eet je de juiste voeding om je gezondheid te ondersteunen?

Om deze vijf aspecten van een optimale levensstijl in kaart te brengen en de juiste gezondheidscoaching te voorzien, werkte ik mijn unieke REMEET-model uit. Dit model vormt trouwens de basis van mijn boek Het immuniteitsplan. Het is een prima leidraad in mijn consultaties en behandelingen, maar uiteraard is orthomoleculaire kPNI-therapie altijd maatwerk.


Als orthomoleculaire kPNI-therapeut werk ik ook preventief

Kun je alleen bij mij terecht als je gezondheidsklachten hebt? Nee, liefst niet zelfs. Want voorkomen is beter dan genezen. Mijn visie als orthomoleculaire kPNI-therapeut is dat je heel wat kunt doen om fysieke en mentale problemen te voorkomen. De sleutel? Je levensstijl, waarover ik het hierboven al uitgebreid had. Je kunt daarom ook voor preventief levensstijladvies terecht in mijn praktijk in Lokeren of online. Net zoals bij orthomoleculaire kPNI-therapie ga ik hier altijd uit van een zeer praktische, onderbouwde begeleiding op maat.


Zet je volgende stap

 

Wil je meer weten over mijn begeleiding als orthomoleculaire kPNI-therapeut of wil je een behandeling opstarten in mijn praktijk in Lokeren? Maak dan gerust een afspraak voor een eerste consultatie.

 

Graag levensstijladvies? Dan kun je kiezen voor losse consultaties, een individueel levensstijltraject in mijn praktijk in Lokeren of online, óf mijn online traject Let’s REMEET! Dit traject ontwikkelde ik met tien topexperts binnen hun vakgebied rond de vijf stappen van mijn REMEET-model. In maximaal 5 x 20 dagen optimaliseer je samen met ons je levensstijl.


Complexe informatie wordt goed uitgelegd

Een zeer helder geschreven en informatief boek over immuniteit, voeding en gezondheid. Het boek bevat ook lekkere recepten die helemaal niet moeilijk te maken zijn. Door alle extra informatie over voeding en levensstijl is het veel breder bruikbaar als hulp bij het samenstellen van je eigen voedingspatroon en levensstijl. Ik heb er - als persoon met reumatoïde artritis - veel van geleerd.

Vera, Gent
Een zeer goed boek!

"De oplossing voor darmproblemen. Wie problemen heeft met zijn darmen, moet zich zeker dit boek aanschaffen. Geschreven in duidelijke taal. Je kunt er onmiddellijk mee aan de slag. De recepten zijn gemakkelijk en zeer lekker."

Brigitta, Roeselare
Grondige analyse van mijn blokkades

“Lynn nam uitgebreid de tijd om naar mij te luisteren en maakte een grondige analyse van alle blokkades in mijn lichaam. Die werkte ze in de volgende sessies stap voor stap weg.”

Katty, Heist-aan-zee

Alle fijne ervaringen


Om je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee Lynn?   OK