BLOG

Vrijuit praten, zonder schaamte: mijn pleidooi op Internationale Vrouwendag

8 maart. Al meer dan een eeuw lang Internationale Vrouwendag. En nog áltijd nodig. Op héél veel vlakken, van economisch tot maatschappelijk. Maar zelf wil ik de aandacht vestigen op het thema dat mij heel nauw aan het hart ligt: gezondheid en praten over gezondheid.

Lees meer


RECEPT
Zachte pompoensoep

Pompoen en kurkuma zitten boordevol ontstekingswerende stoffen. Heb je een darmontsteking? Zet deze soep dan gerust twee keer per week op het menu!

RECEPT
Quinoa-pops: een lekkere en gezonde snack

Een tijdje geleden was ik op een feestje bij een vriendin. Het was heel gezellig en iedereen amuseerde zich heel erg goed. Opeens kwam mijn vriendin rond met een schotel met daarop een snackje dat ik nog nooit gegeten had: een quinoa-pop.

RECEPT
Gezonde havermoutpannenkoeken met appel: elke keer weer feest in huis

Een heerlijk ontbijt of een verrassende lunch waarmee je scoort bij je hele gezin? Ontdek mijn recept voor gezonde havermoutpannenkoeken met appel!

RECEPT
Kleurrijke chocolade

Doet chocolade jou ook … smelten? Dan moet je zeker dit recept voor kleurrijke chocolade uitproberen. Want deze chocolade oogt en smaakt niet alleen top, hij is ook goed voor je gezondheid!

RECEPT
Aardbeienconfituur

Een heerlijk recept voor gezonde aardbeienconfituur? Laat maar komen!

RECEPT
Kale-nola met yoghurt: de deur uit met een stevig ontbijt

Onlangs was ik voor enkele dagen in het Verenigd Koninkrijk. Het was weer een tijdje geleden dat ik nog tijd in het land van Shakespeare, Big Ben en Buckingham Palace doorgebracht had, maar mijn verblijf heeft één ding bevestigd: de Engelsen zijn en blijven wereldtop in de categorie stevige ontbijten.

RECEPT
Fruitrupsen

Eet jouw kleine spruit – net zoals mijn Matteo – ook heel graag fruit? Of komen er bij jou thuis lange tanden aan te pas? Eerder het tweede? Ontdek dan zeker mijn fruitrupsen

RECEPT
Smoothie met spinazie

Een smoothie met spinazie en chocoladesmaak? Tuurlijk! Ontdek mijn recept met banaan, amandelmelk, spinazie én chocolade die zowel mijn zoon als mezelf gelukkig maakt.

RECEPT
Chocoladesmoothie

Het beste van twee werelden. Dat krijg je met dit recept voor een overheerlijke chocoladesmoothie. Want deze smoothie is zo lekker dat je haast niet gelooft dat hij ook heel gezond is! Ik gebruik in dit recept avocado als basis. Het resultaat? Een romige en weldadige smoothie die je kunt drinken als ontbijt of als gezond tussendoortje. Het is de ideale smoothie om elk energiedipje te counteren!

RECEPT
Havermoutpap met fruit

Havermoutpap is een klassieker onder de winterontbijten. Maar wist je dat zo’n havermoutpapje helemaal niet zo saai hoeft te zijn als het klinkt? Je kunt het immers combineren met andere gerechten zoals pannenkoeken of smoothies. Mag het nóg iets meer zijn voor jou? Dan werk je jouw havermoutpap telkens af met een andere topping. Zo krijg je elke dag weer een gezond en verrassend ontbijt!

RECEPT
Gezonde pannenkoeken

Kinderen zijn zot op pannenkoeken … maar eten helaas niet zo graag groentjes. Mijn oplossing? Gezonde pannenkoeken! Met dit recept zie je alleen maar lachende gezichten in huis. Je kinderen zijn blij want er komen pannenkoeken op tafel, en mama is gelukkig want haar kinderen krijgen zonder dat ze het merken een stevige dosis vitaminen binnen. Win-win dus!

BLOG
Originele en verfrissende recepten voor warme dagen

Toch heerlijk, die zomerse vakantiedagen! Vandaag gingen Matteo en ik naar de speeltuin. Daar waren een heleboel van zijn vriendjes fijn aan het ravotten. Ik sprak ondertussen over koetjes en kalfjes met de andere mama’s en papa’s. Heel tof en boeiend, want de gesprekken gaven mij het idee voor deze blog.

BLOG
Gezonde melk komt van ... planten

Denk jij bij het woordje ‘melk’ ook meteen ‘is goed voor elk’? Dan ben jij vast zoals ik een kind van de jaren tachtig. Want die slogan maakte toen furore. Je kon op straat of televisie niet ontsnappen aan reclame voor melk. Kinderen en volwassen met een uit de kluiten gewassen melksnor waren alomtegenwoordig.

RECEPT
Gezonde chocolademousse: guilt-free genieten

Enkele dagen geleden was ik op een verjaardagsfeestje toen een nostalgische bui mij overviel. De aanleiding? Het dessert …

RECEPT
Banaan-chiapudding: nostalgie in een hedendaags jasje

Sommige dingen in het leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Denk maar aan Samson en Gert, Nicole en Hugo en mijn oma en … pudding. Want elk etentje bij mijn oma thuis werd afgesloten met een overheerlijk kommetje zelfgemaakte pudding...

BLOG
Gezond lunchen in drukke tijden

Druk, drukker, drukst … het najaar is begonnen en dat zul je geweten hebben. In het najaar draait alles weer op volle toeren. De gezonde eetgewoontes die je tijdens de kalmere zomermaanden had ontwikkeld, zijn dan vaak het eerste slachtoffer …

RECEPT
Tomatenkickstartsapje: energie in je glas!

Het tomatenkickstartstapje is super gemakkelijk te bereiden en doet echt wonderen voor je gezondheid en energieniveau. Ontdek de voordelen en ga zelf aan de slag met het eenvoudige recept.

RECEPT
Een heerlijk recept voor gevulde kip met kruidensalade

Als de kerstdagen naderen, komen er altijd van die typische kerstuitzendingen op tv. En een uitzending waar ik altijd aan moet denken bij het uitzoeken van mijn kersteten is het filmpje van Mr Bean, en zijn gevecht met de kerstkalkoen. Maar waarom moet het steeds een kalkoen zijn?

RECEPT
Een gezond en vrolijk pasen

Het is een huizenhoog cliché, maar wel eentje dat 100 procent klopt: een kind verandert je als persoon. Vijf jaar geleden werd ik mama van Matteo. Een schat van een jongen die in een mum van tijd mijn prioriteiten op hun kop zette en die mij leerde relativeren...


Info & tips op maat van jouw behoeften

Wat wil je bereiken? Hoe kan ik jou helpen?




Om je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee Lynn?   OK