BLOG

Vrijuit praten, zonder schaamte: mijn pleidooi op Internationale Vrouwendag

8 maart. Al meer dan een eeuw lang Internationale Vrouwendag. En nog áltijd nodig. Op héél veel vlakken, van economisch tot maatschappelijk. Maar zelf wil ik de aandacht vestigen op het thema dat mij heel nauw aan het hart ligt: gezondheid en praten over gezondheid.

Lees meer


BLOG
Auto-immuunziekten en de noodzaak aan een veelzijdige behandeling op maat

Als er één type aandoening is die ik in mijn loopbaan als osteopaat en orthomoleculair therapeut enorm heb zien toenemen, dan is dat toch wel de categorie van de auto-immuunziekten. Ik leg je graag uit hoe mijn hulp – samen met die van je arts uiteraard – een meerwaarde kan zijn om de symptomen van je auto-immuunziekte te verminderen.

BLOG
Periodiek vasten, een boost voor je gezondheid én je lijn

Wie kiest voor periodiek vasten, gunt zijn lichaam regelmatig rust. Het kan dan volop focussen op andere processen die belangrijk zijn voor de gezondheid, zoals het immuunsysteem. Je krijgt er bovendien massa’s energie van én het is een goede manier om enkele kilo’s kwijt te spelen.

BLOG
Meer beweging = meer energie en vitaliteit

Bewegen is goed voor je! Zowel fysiek als mentaal. In dit artikel deel ik twintig kleine en grotere tips om vanaf vandaag – want van uitstel komt afstel – een stapje in de goede richting te zetten.

BLOG
Gezond lichaam, gezonde geest? Dan ook een gezond microbioom!

Een gezonde geest in een gezond lichaam vraagt om … een gezond microbioom. Vijf jaar na de publicatie van mijn boek over gezonde darmen deel ik enkele nieuwe inzichten, gekoppeld aan een aantal algemene richtlijnen voor een optimale darmgezondheid.

BLOG
Wat kan ik als osteopaat betekenen voor baby’s?

Het meest voorkomende probleem waarvoor ouders van baby’tjes bij mij aankloppen? Reflux. Maar ook slaapproblemen, moeilijkheden met vertering, mobiliteitsproblemen en vaak ziek zijn komen regelmatig voor.

BLOG
Een liefdes- én libidoboost op Valentijn?

Heb jij al grote plannen voor 14 februari, de dag waarop we de liefde vieren? Of is inspiratie nog meer dan welkom? Hier zijn mijn tips voor een liefdevolle én sexy Valentijn …

BLOG
10 manieren waarop periodiek vasten wél lukt

Periodiek vasten heeft nog altijd te kampen met een aantal hardnekkige mythes. Omdat ik zelf een overtuigde voorstander en fan ben, ontkracht ik in dit artikel tien vooroordelen. En stel ik ertegenover tien manieren waarop periodiek vasten zeker wel lukt én goed voor je is.

BLOG
Wat doet een orthomoleculaire kPNI-therapeut?

kPNI is de afkorting van klinische psychoneuroimmunologie. Het is een vakgebied dat de verbanden onderzoekt tussen onze hersenen, ons gedrag en ons immuunsysteem en die inzichten gebruikt in behandelingen waarbij de patiënt zelf een hele actieve rol opneemt.

BLOG
Waarom ik en mijn immuunsysteem nooit meer een winterdip krijgen

Mijn tien eenvoudige tips voor een goed werkend immuunsysteem en een najaar vol energie.

BLOG
Mijn 10 tips voor gezonde darmen

Gezonde darmen en een evenwichtig microbioom vormen de basis van je lichamelijke en mentale welzijn. Heel wat factoren hebben een invloed op de gezondheid van je darmen: voeding, beweging, stress … zelfs slaap. Ik geef je graag 10 concrete tips voor gezonde darmen.

NIEUW
ONLINE TRAJECTEN
Let's REMEET!

Meer energie. Een vitaler gevoel. Een sterkere immuniteit. Ben jij daar helemaal klaar voor? Dan is het volledige online levensstijltraject 'Let's REMEET' op jouw lijf geschreven! Verbeter je levensstijl en gezondheid op je eigen tempo.

BLOG
De principes van gezond slapen

Gezond slapen is een belangrijk onderdeel van een gezond leven. Gemiddeld slapen we één derde van ons leven. Daarom is het belangrijk om de principes van gezond slapen te kennen, te begrijpen en toe te passen.

BLOG
Hoe je immuniteit versterken en kwaaltjes voorkomen?

Preventief je immuniteit versterken is de boodschap om gezond te blijven, maar hoe begin je daaraan? Ik deel enkele doe-het-zelftips om je immuunsysteem in topconditie te houden.

BLOG
Suppletie om je immuniteit te verhogen, nuttig of niet?

Zodra de wintermaanden van start gaan, vliegen de vitaminesupplementen over de toonbank. Omdat we veronderstellen dat ze onze weerstand zullen verhogen. Maar welke supplementen dan?

BOEK
Het immuniteitsplan

Ontdek mijn boek 'Het immuniteitsplan', mijn handige zelftest én alle mogelijkheden om jouw immuniteit te versterken door je levensstijl te optimaliseren.

UNIEKE METHODE
Het REMEET-model

Ben je vaak moe? Wil je een leven vol energie? Heb je een chronische aandoening? Dan is mijn unieke REMEET-model jouw doelgerichte stappenplan naar een gezond, vitaal leven en een sterk immuunsysteem!

BLOG
De ene stress is de andere niet

Kort door de bocht: je hebt goede stress die je aanzet tot actie ... en slechte, chronische stress die je gezondheid ondermijnt.

BLOG
Leaky gut: een gevolg van een onevenwichtige darmflora

Als osteopaat ga ik uit van een holistische visie: in een lichaam is alles met elkaar verbonden. Elk lichaamsdeel communiceert rechtstreeks of onrechtstreeks met alle andere lichaamsdelen en oefent er een invloed op uit...

BLOG
Eet goed, slaap goed

Een gebrek aan slaap sloopt je. Vraag dat maar aan elke nieuwe ouder. Eén remedie die voor iedereen werkt, is er helaas niet. Maar ik weet dankzij de verhalen van mijn patiënten dat gezond eten helpt om beter te slapen.

BLOG
Het belang van vitamine D in elk seizoen

Ik hoor in mijn praktijk en sociale leven ontzettend vaak zogenaamde gezondheidsweetjes die totaal geen steek houden. Onlangs hoorde ik er nog eentje over vitamine D …


Info & tips op maat van jouw behoeften

Wat wil je bereiken? Hoe kan ik jou helpen?



Fijne ervaringen

Lynn is een supermotivator

“Lynn blinkt uit in mensen motiveren. Ze is altijd positief. Zelfs wanneer de weegschaal niet het verwachte resultaat aangeeft. Die aanpak werkt bemoedigend en helpt je om voluit te blijven gaan.”

Citta, Wachtebeke
Topper

"Een echte aanrader! Een tof geschreven boek met verstaanbare uitleg over de werking van onze darmen en de invloed hiervan op ons algemeen welzijn. Dit is veel meer dan een kookboek. Wat niet wegneemt dat er heerlijke en eenvoudig te maken recepten in staan. Geschreven door iemand met passie voor haar vak!"

Peter, Stekene
Wat ben ik blij dat ik dit boek heb gelezen

Het is niet alleen een pronkstuk in mijn boekenkast, maar de inhoud is zo bruikbaar en leerzaam. De informatie is geschreven in heel begrijpelijke taal en heeft me veel inzichten gegeven over de invloed van voeding, slaap, stress en beweging op je immuniteit en daarbij ook inzicht in wat ons lijf nodig heeft om alles terug in balans te brengen, zodat ik hier ook zelf mee aan de slag kan. De recepten helpen je erbij. Ik zal dit boek er vaak bij pakken en alle recepten uitproberen. Zag er al wat favorieten bijzitten!

Pascal, Lochristi

Alle fijne ervaringen


Om je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee Lynn?   OK